O angajată a unei primării și-a pus capăt zilelor. Ce a determinat-o să recurgă la gestul extrem

O angajată a unei primării și-a pus capăt zilelor. Ce a determinat-o să recurgă la gestul extrem
Publicat: 12/08/2022, 18:08

Tragedie într-o comună din Dâmbovița. O angajată a primăriei din comuna Gura Ocniţa și-a pus capăt zilelor în propria casă, după ce a fost cocediată pe nedrept și a intrat într-o depresie. Femeia a dat primăria în judecată și a câștigat, obligându-i să îi dea postul inapoi. Rudele femeii dau acum vina pe conducerea primăriei care, spun ei, i-a făcut viaţa un calvar.

Doamna Alina, în vârstă de 52 de ani, lucra pe postul de inspector contabilitate în primăria comunei Gura Ocniţa, din județul  Dâmbovița de mai bine de 20 de ani. Până în 2019, când a fost mutată voluntar pe un alt post, tot în cadrul primăriei, post care, la scurt timp, a fost desfiinţat şi ea concediată.   

Femeia a contestat, în instanţă, decizia, unde a şi câştigat. Primăria Gura Ocniţa a fost obligată să îi redea vechiul post, numai că postul nu mai era cuprins în organigramă, fiind repusă pe un alt post.

De atunci lucrurile au luat o turnură neaşteptată pentru ea. A fost cuprinsă de o depresie puternică, pentru că ea credea că nu se descurcă suficient de bine pe noul post, iar săptămâna aceasta s-a spânzurat în propria locuinţă.

Superiorii femeii spun că Alina era profesionistă în ceea ce făcea, doar că avea momente de panică, iar problemele s-ar fi acutizat în momentul în care, la evaluarea anuală, a primit o notă mică de la edil.

„Între ea şi Primărie au existat mai multe litigii, începând cu sancţiuni disciplinare şi aceată eliberare din funcţie. Toate aceste litigii au fost finalizate şi au decizii definitive în favoarea ei.

Toate aceste episoade depresive au debutat la momentul la care a început să fie sancţionată disciplinar. A fost sancţionată pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, notele acordate de primar, care au fost anulate definitiv în instanţă. Nu există, la acest moment, vreun dosar în instanţă care să fi obţinut câştig de cauză insituţia Primăriei”, a precizat Pătraşcu Virgil, avocatul familiei.

Ce spune primarul comunei

Primarul localităţii spune că regretă cele întâmplate şi că nu a avut nimic personal de împărţit cu femeia.

„Cu toţii au fost alături de ea şi am avut discuţii colegiale, care speram să ducă la integrarea ei socială şi profesională. Transmit sincere condoleanţe familiei şi regretăm cu toţii nenorocirea aceasta şi că ne-am respectat cu toţii deontologia profesională, cât şi cea colegială.

Înţeleg şi atitudinea unor cetăţeni şi empatia la nenorocirea asta, dar toţi colegii mei şi-au pus sufletul şi nu au făcut decât să empatizeze cu starea ei şi cu problemele pe care le-a avut”, spune Sorin Vasile Ioniţă, primarul localităţii, scrie adevărul.ro.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase