O companie franceză cu afaceri de miliarde de euro vrea să producă armament și rachete în România. Cum vor fi pregătiți muncitorii care vor să lucreze în domeniu

O companie franceză cu afaceri de miliarde de euro vrea să producă armament și rachete în România. Cum vor fi pregătiți muncitorii care vor să lucreze în domeniu
Publicat: 20/11/2017, 10:48

În urma memorandumului de înțelegere semnat de MBDA cu Romarm, companie românească care fabrică armament, muniție și vehicule blindate, și Electromecanica Ploiești, una dintre filialele Romarm, compania franceză intenționează să fabrice componente ale rachetelor în România și să creeze linii de asamblare și de mentenanță ale rachetelor Mistral și Mika, la Ploiești.

„Ce vom face în România: integrarea, producerea și mentenața rachetelor Mistral și Mika”, a spus Didier Philippe, vicepreședintele MBDA.

Instructajul personalului face parte din oferta pe care MBDA a propus-o autorităților române. Astfel, persoanele vor primi documentația, vor fi instruite în fabricile din Franța și vor primi instructaj și pe teren.

Românii vor fi instruiți în Selles-Saint-Denies, localitate din centrul Franței, din unde este facilitatea europeană a MBDA de asamblare a rachetelor, dar și în unitățile de producție în Bourges, unde aproape jumătate din angajați se ocupă cu producția mecanică și a subsistemelor, precum și în Paris.

De asemenea, firma intenționează să implice studenții români în sistemul de fabricație al rachetelor, propunând Academiei Militare un program prin care studenții vor participa la sesiuni de instructaj, în Franța.

„În România, purtăm discuții cu academiile militare. Ne-am întâlnit, spre exemplu, în București, cu Academia Militară. Vom discuta, de asemenea, cu Academia Navală și Academia Forțelor Aeriene”, au transmis reprezentanții MBDA.

Investiția pentru modernizarea instituțiilor românești din domeniul fabricării de rachete ar urma să dureze 10 ani, a mai spus Philippe, în cazul în care va fi semnat un contract în acest sens.

După ce România a promis că va aloca 2% din PIB pentru apărare, MBDA a făcut o serie de propuneri pentru autorităților române, atât pentru rachete de aviație, cât și pentru armată și marină.

„Suntem implicați în câteva proiecte și competiții. Unul vizează corvetele și propunem rachetele VL Mika și ultima generație Exocet. Participăm, de asemenea, la competiția care vizează apărarea de coastă, propunând ultima generație Exocet. Avem planuri și în ceea ce privește shorad – vshorad. Pe baza acordul strategic cu Franța, am primit autorizarea de a propune României linii de integrarea pentru rachetele Mistral și Mika, pentru sistemele de apărare aeriene și în armată. Apoi, mai propunem Mistral cu lansatorul Manpad, pentru armată”, a declarat Didier Philippe.

MBDA, producător european de sisteme de rachete tactice, Romarm, companie română de stat din domeniul apărării și Electromecanica Ploiești, filiala Romarm au semnat un memorandum de înțelegere, în timpul vizitei președintelui Franței, Emmanuel Macron în România.

Compania este prezentă în cinci țări europene precum și în Statele Unite. În 2016, MBDA a avut o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro cu un total de comenzi în valoare de 15,9 miliarde de euro. În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete și produse de contramăsuri aflate în serviciu operațional și mai mult de 15 care sunt în prezent în dezvoltare. MBDA este deținută de Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani