O delegație parlamentară vrea să meargă în Norvegia pentru a discuta cazul familiei Bodnariu

Redactor:
Ana Maria Lazăr
O delegație parlamentară vrea să meargă în Norvegia pentru a discuta cazul familiei Bodnariu
O delegație parlamentară formată din membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării intenționează să facă o vizită în Norvegia în perioada 18 - 22 ianuarie pentru a discuta cazul familiei Bodnariu, a precizat vicepreședintele Comisei, deputatul PNL Mircea Dolha.

„Vom discuta foarte clar, inclusiv ancheta care s-a făcut, am înțeles că s-a făcut o anchetă socială cu privire la această familie și la copii. Vrem că aflăm mult mai multe necunoscute pentru că, din păcate, încă nu știm niciunii adevărul până nu ajungem acolo. (…) Am solicitat să ne pună la dispoziție ancheta socială care s-a făcut, pentru că în baza anchetei au fost luați acei copii”, a precizat, miercuri, Mircea Dolha pentru MEDIAFAX.

Dolha a precizat că membrii comisiei încearcă să stabilească întâlniri cu omologii acestora din Parlamentul norvegian, cu membri ai Guvernului și cu reprezentanți ai Protecției Copilului din Norvegia (Barnevernet), însă membrii Comisiei încă așteaptă confirmarea întâlnirilor.

„Încă nu este sută la sută (plecarea în Norvegia – n.r.) până nu avem confirmarea de la Ambasada (României în Norvegia – n.r.) și de la Parlamentul din Norvegia, dar undeva în perioada 18 – 22 ianuarie, pe parcursul a două – trei zile. (…) Ambasada României a transmis toate cererile noastre către omologii noștri din Parlamentul Norvegiei, precum și la Ministerul Protecției Sociale și Familiei și Guvernului norvegian”, a mai spus Dolha.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, referitor la cazul familiei Bodnariu, că se află în atenția Ministerului și a Ambasadei României la Oslo și că au fost deja întreprinse demersuri politico-diplomatice. Potrivit MAE, misiunea diplomatică română la Oslo se află în contact permanent cu familia, căreia i-a pus la dispoziție o listă a coordonatelor de contact ale mai multor avocați și traducători, și a înscris în registrele de stare civilă românești certificatele de naștere ale celor cinci copii care au și cetățenie norvegiană.

MAE a mai anunțat că, la nivel bilateral, nu există instrumente juridice care să permită cooperarea judiciară pe marginea unui astfel de caz. De asemenea, din punct de vedere juridic nu sunt îndeplinite premisele pentru a-i încadra pe cei cinci copii în categoria minorilor neînsoțiți, pentru a solicita repatrierea lor în aceste condiții. Familia beneficiază în prezent de asistența unui avocat din oficiu, care îi reprezintă direct în fața instanțelor judecătorești locale și a autorităților norvegiene competente în materie de protecție a copilului.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, și soției sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luați de la părinți de Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecții fizice de la părinți. De asemenea, părinții ar fi suspectați de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Cei cinci copii au fost plasați în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopției internaționale pentru ei, potrivit reprezentanților familiei.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Florin Ristei, părere sinceră despre Delia, Mihai Bendeac și Cheloo: „Nu-ți trebuie prea multă carte...
×
Inchide