O echipă de elevi reprezintă România la Marea Finală Europeană a Sci Tech Challenge 2016

O echipă de elevi reprezintă România la Marea Finală Europeană a Sci Tech Challenge 2016

Concurenți din zece țări euroasiatice – Belgia, Franța, Italia, Kazahstan, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România și Rusia – au participat la competiția online Sci-Tech Challenge, organizată în comun de ExxonMobil și Junior Achievement (JA) Europe.

Pentru Marea Finală Europeană au fost selectate Belgia, Marea Britanie și România.

„Echipa a fost recent desemnată câștigătoarea competiției naționale, la care au participat peste 100 de elevi de la 14 licee din Constanța. Pentru Marea Finală Europeană, elevii constănțeni au concurat marți, 15 martie, cu elevi din celelalte nouă țări participante în competiție – Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, UK și Kazahstan”, se arată într-un comunicat al JA România.

Ediția din 2016 a provocat elevii să reducă în mod semnificativ traficul congestionat din Bruxelles, într-un mod eficient din punct de vedere al combustibilului și costului, recunoscând provocările generate de vehiculele ușoare, transporturile grele, aviație și sectoarele feroviare. Juriul a selectat cele mai bune trei echipe care vor concura pentru Marea Finală Europeană.

Elevii din Belgia, Marea Britanie și România au fost aleși pe baza ideilor inovative, a aptitudinilor excelente și a spiritului de echipă. Oferind alternative de transport, cele trei soluții finaliste s-au remarcat pentru mix-ul optim de fezabilitate, eficiență a costurilor și implementare rapidă. Acestea au oferit o combinație integrată de tehnologie și au reușit să reducă numărul mașinilor din oraș.

Echipa de liceeni constănțeni care a reprezentat România la finala Europeană a fost formată din Tiberiu Florescu – Liceul Teoretic Ovidius, Radu Ștefan Cristea – Liceul Teoretic Ovidius, Alexandra Chiparcă – Liceul Teoretic Decebal, Ioan Daniel Crăciun – Colegiul Național Mircea cel Bătrân și Vlad Botezatu – Liceul Teoretic Traian.

„De-a lungul timpului am participat la nenumărate competiții și concursuri, dar dintre toate pot să spun că Sci-Tech Challenge este cel mai provocator și interesant concurs. Pentru prima dată am simțit că pot folosi toate abilitățile mele logice în domeniul STEM – Science Technology Engeneering Math, dar și să lucrez în echipă, ascultând ideile tuturor, punându-le cap la cap pentru a ajunge la proiectul final. Astfel, cred că m-am dezvoltat enorm, în principal din punct de vedere al comunicării și gândirii logice. Aș recomanda acest eveniment tuturor tinerilor ingineri și viitori oameni de știință, întrucât este o ocazie unică, care are un impact enorm asupra personalității fiecăruia dintre ei”, a declarat Vlad Botezatu.

Marea Finală Europeană, care va fi găzduită, în 25 mai, de Parlementul European din Bruxelles, va indica echipa câștigătoare în prezența celor mai bune trei echipe, a reprezentanților de business și a juraților.

Competiția Sci-Tech este un program menit să încurajeze elevii cu vârsta cuprinsă între 15 – 18 ani să ia în considerare carierele și abilitățile asociate domeniul STEM (Science, Technology, Engeneering and Matematics) și să îi ajute sa înțeleagă posibilitățile antreprenoriale din lumea de astăzi. Se estimează că, în perioada 2013 – 2025, cererea pentru profesioniști STEM o să crească cu 8 la sută, în timp ce creșterea medie previzionată pentru toate profesiile este de 3 la sută.

„Competiția Sci-Tech are o misiune dublă. În timp ce încurajează tinerii europeni să își dezvolte cunoștințele STEM încercând să rezolve probleme din lumea reală, încearcă să le dezvolte acestora gândirea antreprenorială și să impulsioneze abilitățile lor inovatoare”, declară Caroline Jenner, CEO al JA Europe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României