O femeie și-a pierdut parțial vederea din cauza cremelor de înfrumusețare! Ce avertizează medicii

O femeie și-a pierdut parțial vederea din cauza cremelor de înfrumusețare! Ce avertizează medicii
Sursă Foto - Unica.ro
Publicat: 05/12/2022, 11:51
Actualizat: 05/12/2022, 11:53

O femeie din Minnesota și-a pierdut parțial vederea și, din neatenție, și-a expus întreaga familie la pericol de otrăvire cu mercur, cel mai probabil din cauza utilizării cremelor de înfrumusețare care conțin niveluri ridicate de substanță chimică toxică.

Raportul, întocmit de dr. Erin Batdorff, descrie simptomele cu care se confruntă femeia și modul în care controalele la domiciliu efectuate de Agenția de Control al Poluării din Minnesota (MPCA) au depistat niveluri ridicate de mercur în dormitoarele copiilor, lenjeriile de pat, prosoape.

Femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, a fost consultată de echipa doctorului Batdorff după ce a ajuns la mai mulți medici cu o serie de simptome, variind de la insomnie, dureri de picioare și musculare, oboseală și, în cele din urmă, pierderea vederii periferice.

Testele clinice au evidențiat niveluri crescute de mercur în sânge și urină.

Medicul a explicat că cele mai frecvente simptome la o potențială otrăvire cu mercur sunt furnicături sau amorțeală în mâini sau picioare.

Ea a descris pierderea vederii femeii drept „un simptom extrem și permanent”.

„Nu își va mai recupera vederea”

„Nu își va recupera vederea”, a declarat Batdorff pentru CNN.

De asemenea, toxicologul a precizat și că vor apărea mai mulți oameni care sunt expuși la niveluri toxice de mercur, care deocamdată nu prezintă simptome.

Experții cred că sursele mercurului au fost cremele de înfrumusețare utilizate pentru albirea pielii găsite în casa familiei.

În urma sesizării, Batdorff și MPCA au vizitat de două ori casa femeii, la interval de aproximativ un an.

La prima vizită ea le-a arătat medicilor creme de înfrumusețare pentru albirea pielii aduse din străinătate, dar a spus că nu le mai folosea.

Agenția a constatat că în aceste produse cantitatea de mercur era de câteva mii de ori mai mare decât nivelurile permise, iar testele de urină au arătat niveluri ridicate de mercur în corpul ei.

Totuși, mercurul nu a fost precizat pe etichetă ca ingredient în produse.

La acel moment, agenția nu considera că nivelul de mercur din casa ei este îngrijorător, dar pe parcursul unui an, femeia a înregistrat niveluri din ce în ce mai ridicate de mercur în corp, potrivit CNN.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase