O femeie spune că mama sa, operată pe creier, e în comă după ce a fost lovită de stativul unei perfuzii, în spital

O femeie spune că mama sa, operată pe creier, e în comă după ce a fost lovită de stativul unei perfuzii, în spital
Poliția a declanșat o anchetă în cazul unei femei operate pe creier și internate la Spitalul de Neurochirurgie Iași a cărei fiică reclamă că mama sa a intrat în comă după ce i-ar fi căzut peste față, la terapie intensivă, stativul pe care era agățată perfuzia, transmite corespondentul MEDIAFAX
Publicat: 19/03/2014, 17:50
Actualizat: 02/02/2019, 05:10

Valentina Rusu, în vârstă 59 de ani, a fost operată pe creier în 13 martie, pentru a-i fi înlăturată o tumoare, fiind internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fiica femeii, Iulia Ivănescu, spune că ea a fost plecată în Italia și că mama sa a mers la spital singură, pe picioarele sale, iar după o săptămână a fost operată pentru tumoarea pe creier.

Ea a spus că după operație starea de sănătate a mamei sale era în general bună și că aceasta avea o „paralizie ușoară pe partea stângă”, însă medicii i-au dat asigurări că în urma terapiei își va reveni.

„Medicul la care a fost internată mama mi-a explicat riscurile operației, am înțeles ce s-ar putea întâmpla și am semnat un document. După operație mama a avut o paralizie ușoară pe partea stângă, însă mi s-a spus că se poate recupera cu terapie. După intervenție răspundea la stimuli și își revenea ușor. Sâmbătă am stat de vorbă cu ea, era lucidă și mi s-a spus că starea ei era favorabilă”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, fiica femeii.

Aceasta mai spune că medicii au informat-o apoi că în noaptea de duminică, când era internată într-un salon de la secția de terapie intensivă, mama sa a tras de stativul pe care este agățată perfuzia, iar aceasta i-ar fi căzut peste față.

Iulia Ivănescu mai susține că starea mamei sale s-a modificat luni, aceasta fiind agitată, cu fața umflată și fără coerență în exprimare.

„Luni dimineață, medicul care a operat-o mi-a spus că pe parcursul nopții mamei i-a căzut în cap stativul de care este atașată perfuzia. Era și dumneaei uimită de situație. Eu încă nu pot să înțeleg cum stativul care se afla la capătul patului, la picioarele mamei, i-a venit peste ochi și peste față. Cum a putut ea, cu mâna stângă ușor paralizată și destul de moleșită? De ce nimeni nu îmi spune cine era de gardă în acea noapte și unde erau infirmierele sau asistentele când s-a întâmplat? Despre situație am aflat de la neurochirurgul care a operat-o pe mama și de la medicul din ATI care o are în evidență”, a adăugat Iulia Ivănescu.

Ea susține că ulterior reprezentanții spitalului au informat-o că mama sa a făcut un anevrism și are ischemie cerebrală, după care femeia a intrat în comă, fiind resuscitată, iar în prezent este intubată și ventilată mecanic.

Iulia Ivănescu a precizat că a făcut plângeri la Colegiul Medicilor și la Poliție.

„A fost depusă o sesizare privind neglijența în serviciu a cadrelor medicale, o nesupraveghere care ar fi cauzat ca stativul respectiv să cadă pe corpul mamei. S-a întocmit un dosar penal și urmează să se identifice persoanele care se fac vinovate de situația creată”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie susțin, la rândul lor, că înrăutățirea stării de sănătate a femeii nu are legătură cu faptul că i-a căzut peste față stativul cu perfuzia.

„Starea actuală a pacientei nu are nicio legătură cu accidentul petrecut pe secție. Femeia are doar o vânătaie care nu influențează evoluția post-operatorie. În tomografia făcută după accident se vede clar că nu s-a întâmplat nimic după ce i-a căzut stativul peste față. Faptul că are fața umflată se datorează și intervenției la care a fost supusă pentru că sângele se retrage spre față. Accidentul s-a produs pentru că pacienta a tras de firul perfuzorului. Eu știu că starea pacientei era gravă. Traumatismul acesta nu a băgat-o în comă. Dacă s-ar fi ajuns la comă din cauza faptului că i-a căzut stativul peste față, trebuia să i se fi format un hematom, ori pe tomografie nu se vede nimic în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași, medicul neurochirurg Marius Dabija.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Medicul care l-a operat pe Florin Piersic a rupt tăcerea: Am descoperit că...
A murit Ian Gelder, cel care l-a jucat pe Kevan Lannister în "Game of Thrones"!...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pe 9 mai 2024 este Ziua Europei: Ce evenimente sunt organizate în această zi?
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Veste bună pentru planetă: scad prețurile bateriilor!