O învățătoare din România a luat păduchi de la elevii din clasa ei. Ce mesaj a postat pe Facebook

O învățătoare din România a luat păduchi de la elevii din clasa ei. Ce mesaj a postat pe Facebook
Publicat: 18/01/2017, 17:23
Actualizat: 18/01/2017, 19:47

„Buna ziua! Sunt învățătoare la Școala Gimnazială Nr. 195 din București și am păduchi!(…)Și câțiva dintre elevii mei au, așa că probabil ne-am dat paduchii între noi pentru că haina mea stă lângă a lor, iar din când în când îi sărut pe frunte și îi iau in brațe, așa cum s-a întâmplat azi. Firele mele de păr se întâlnesc cu ale lor și…gata, saltul s-a produs, au schimbat scalpul!(…)”Este momentul să renunțăm la prejudecăți și să ne purtăm ca niște oameni maturi. Nu pot să mai aud că păduchii sunt o rușine și că purtătorii ar trebui arși pe rug in piața publică!” a scris Claudia Chiru pe pagina personală de Facebook.

În speranța că așa își poate ajuta copii de la clasă, Claudia Chiru a ales să explice tututor faptul că existența pediculozei, în colectivitate, nu este ceva rău.

„Am postat acel lucru ca o declaratie spunînd că orice poate lua păduchi și nu putem controla asta decât dacă spunem pe nume lucrurilor, dacă școlile în care lucrăm efactuzează trierea corespunzătoare după vacanță. ” a declarat pentru MEDIAFAX, Claudia Chiru.

Învățătoarea mărturisește că a recurs la acest gest după ce elevii săi care s-au confruntat cu această problemă, au avut de suferit pentru că au fost izolați din această cauză.

„Nu am vrut să îl izolez, am vrut să mă indentific cu el pentru că am văzut reacții ale apropiaților copiilor, reacții care mi s-au părut ușor învechite. Și au lezat personalitatea copiilor și sentimentele lor pentru că au fost în fața clasei. Eu nu îmi doresc să îmi rănească nimeni copiii. Nu este un capat de țară. Orice poate lua păduchi, chiar și eu, învățătoare la școala 195 din Capitală”, susține femeia.

Inspectoratul Școlar București a explicat că după fiecare vacanță, în mod obligatoriu, se fac mai multe controale pentru a se depista eventuale boli contagioase care ar putea afecta colectivitatea.

„Este o problemă reală, nu trebuie ascunsă, dar trebuie tratată cu profesionalism și cu confidențialitate În momentul în care sunt depistate asemeanea cazuri, în mod obligatoriu, cabinetul medical anunță conducerea școlii, conducerea școlii cheamă de urgență părinții copiilor pentru a le recomanda un tratament. Se impunea izolarea acestui elev de colectiv. Este bine ca acest lucru să fie confidențial, să nu afle colegii de clasă pentru că acest copil nu are nicio vină că are asemenea probleme” a explicat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Miunicipiului București, Marian Banu.

Medicii atrag atenția că o astfel de problemă trebuie trată cu seriozitate. Chiar dacă pediculoza este caracteristică colectivităților de copii mici, ea poate apărea la orice vârstă și este foarte important mediul în care se trăiește sau se lucrează.

„Dacă nu tratăm la timp pediculoza, ne putem alege cu dermatită sau alte leziuni la nivelul scalpului, cauzate de scărpinarea. Putem evita astfel de probleme dacă avem o toaletă corectă a mâinilor și unghiilor, dacă ne spălăm cu șampon o dată la două zile” a explicat pentru MEDIAFAX, dr. Valeria Herdea, medic de familie

La farmaciile veterinare există șampoane speciale pentru tratarea pediculozei. În aproximativ 5-7, se pot elimina păduchi, dar cu condiția la locul respectiv să fie aplicată o dezinsecție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce planuri are Alexandru Ciucu cu fiicele lui de Paște, după despărțirea de Alina Sorescu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare