O învățătoarea din Brăila a fost înregistrată când își jignea și înjura elevii. Ce s-a întâmplat după ce înregistrarea a ajuns în presă

O învățătoarea din Brăila a fost înregistrată când își jignea și înjura elevii. Ce s-a întâmplat după ce înregistrarea a ajuns în presă
Publicat: 05/12/2015, 16:50
Actualizat: 05/12/2015, 22:10

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu, decizia de suspendare a fost luată de către directorul Colegiului „Ana Aslan”, iar învățătoarea nu are dreptul să intre la clasă până la finalizarea anchetei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectoratul Școlar Brăila și Colegiul „Ana Aslan” din Brăila au deschis anchete după apariția pe internet a unor înregistrări în care o învățătoare de la clasa I îi amenință și îi jignește pe elevi, pe unul dintre ei numindu-l „animal” și spunându-i: „Dacă vrei să te calc în picioare, te calc!”.

Ancheta a fost declanșată după ce pe internet au apărut înregistratări audio în care o învățătoare la clasa I de la Colegiul „Ana Aslan” din Brăila îi jignește pe elevi și îi amenință. Înregistrarea audio, formată din două părți, este montată pe fotografii luate de pe pagina de Facebook a învățătoarei și a apărut pe youtube.

În prima înregistrare, se aude cum femeia se adresează unui băiețel și îi amintește că la ora de religie, la care ar fi asistat și un părinte, nu a avut același comportament: „Măi băiețel, măi băiețel! Dacă nu te ia mama dracu’! Doamna …. mi-a zis că în miercurea aia nu sufli, nu faci nimic! Cum stai la doamna așa și la mine nu, ….? Ai înțeles?”.

Pe fundal se aude apoi vocea unui copil: „Îi e frică de doamna de nu mai știe, de aia stă el cuminte!”, iar învățătoarea continuă: „Dacă vrei să te calc în picioare, te calc! Să-ți fie frică și de mine!”.

În a doua înregistrare, se aude numai vocea femeii: „Dacă vreți să mai aveți căciuli, vă potoliți! Uitați-vă la ei, că nici pedepsiți nu se pot abține! Uite ce diferență e între boală și copil sănătos! Aia e! Stă nemișcat, nu face nimic! Ceilalți n-au stare! Ăla face așa la cravată, ăla face așa la căciulă, pentru că e o problemă! Uite, râde animalul! Animalul râde! Pentru că nu înțelege ce i se spune! Creierul lui are o problemă! Și dacă e problemă și eu îi zic, mă, eu te zic lui taică-tu?! Dacă nu judecă nici părintele, astfel încât să spună «măi, eu trebuie să fac ceva cu copilul ăsta că lucrurile se agravează», atunci lucrurile se agravează! Nu îl vindecă nimeni dacă nu-i aparține și dacă nu face ce trebuie! La ……., repet, nu este vorba de nimic altceva decât de nesimțire!”.

Ulterior, învățătoarea spune că i-ar bate pe copiii care îi deranjează ora dacă nu i-ar fi teamă că își pierde serviciul: „Faptul că ăștia tot timpul fac câte ceva și țipă lumea la ei, dacă vreți să mă credeți, singurul lucru care mă determină să nu-i bat să-i găsească nebuneala este faptul că îmi pierd serviciul. Dar dacă eu aș ști că nu e vreo problemă că îmi pierd serviciul, știti cum i-aș bate p-ăștia!? Nici nu vreți să vă imaginați! Deci am momente când stau și mă gândesc că decât să mă uit la ei, mai bine mă uit la un rahat! Și îl admir! Decât să mă uit la acești doi indivizi! Deci m-am săturat până peste cap! Mi-e silă! Îi spui o dată unui copil, îi atragi atenția, îi spui a doua oară, a treia oară. Nu pricepe, frate! Dacă nu pricepe, înseamnă că… de ce nu pricepe??? Păi, are o problemă! Problema e la cap, nu la picioare!”.

După apariția pe internet a acestor înregistrări, conducerea Colegiului Național „Ana Aslan” din Brăila a început o anchetă, ca și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

„Eu am audiat materialul, am luat legătura imediat cu directorul școlii, a rămas surprinsă de ce a auzit. Acest cadru didactic nu are nicio sesizare din partea părinților, are 30 de ani de experiență, e un cadru didactic cu rezultate bune, toată lumea e surprinsă. Gestul este incalificabil, când o să mă întâlnesc cu dumneaei ei o să o întreb: ce ar face dacă copiii domniei sale ar fi jigniți astfel? E terifiant, e cutremurător, e de neimaginat cum un cadru didactic care educă în primii ani de viață o ființă umană să i se adreseze astfel. Copiii vor rămâne marcați pe tot parcursul vieții”, a afirma Cătălin Canciu.

El a menționat că o astfel de atitudine trebuie sancționată. „Știu că are niște copii dificili în clasă, dar, indiferent de situație, învățătorul nu are voie să se enerveze și să reacționeze astfel la școală. Am vorbit cu directorul colegiului, deja a dispus o anchetă acolo. Din păcate, legea nu oferă Inspectoratului Școlar prea multe pârghii de a lua măsuri, Comisia de Disciplină se întrunește la nivel de unitate. Noi doar putem propune. Indiferent de situație, trebuie sancționată o astfel de atitudine”, a mai spus Cătălin Canciu.

În fața acestor acuzații, învățătoarea Luminița Gheorghe a declarat presei locale că regretă că și-a ieșit din fire, invocând faptul că are în clasă doi copii cu probleme de comportament care îi deranjează orele. „Îmi pare rău! Pur și simplu mi-am ieșit din fire. Am copii cu probleme în clasă. Până acum, de 30 de ani, de când predau, nu am întâmpinat probleme. Acum, am doi copii cu probleme mari. Am anunțat și conducerea, și părinții. Copiii sunt consiliați, ba chiar am zile când părinții pot veni să asiste la ore. Și unii o fac. Ora de religie? Nu se poate susține, mi-a spus doamna că nu mai intră la ei la clasă. La engleză, la fel, a vrut să nu mai vină. Sunt foarte obraznici. Și părinții lor nu înțeleg. Unul dintre copii ne-a fost trimis de la inspectorat. Se bat în clasă… Sincer, îmi pare rău, m-am enervat peste măsură! Copiii se duc la psiholog, zic părinții, dar nu se vede nimic, nicio schimbare. Unul dintre copii l-a lovit pe profesorul de sport și profesorul l-a întrebat de ce e furios, de ce îl lovește. Știți ce a zis copilul? «Pentru că așa vreau eu, pentru că mă pui să fac exerciții!». La nivelul acesta s-a ajuns. Repet, îmi pare foarte rău!”, a declarat învățătoarea pentru presa locală.

Învățătoarea Lumini’a Gheorghe are 49 de ani și predă la Colegiul „Ana Aslan” din 2007.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Anamaria Prodan, parastas de lux. Ce a pus impresara în pungi
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!