• Publicat:
Știri

O maternitate, mutată într-o fostă școală pentru a face loc unui supermarket. „Puteam fi evacuați oricând”

O maternitate, mutată într-o fostă școală pentru a face loc unui supermarket. „Puteam fi evacuați oricând”
Cele trei secții ale Maternității din Fălticeni vor fi mutate temporar în clădirea unei foste școli din localitate.

Imobilul, vechi de 120 de ani, în care se afla Maternitatea, a fost retrocedat Fundației Caritatea în anul 2008. Întrucât cel mai nou magazin al germanilor de la Penny Market urmează să fie construit după demolarea vechii clădiri, autoritățile locale au continuat să primească somații și clarificări cu privire la demersurile inițiate pentru mutarea unității medicale.

Respectivul transfer a stârnit numeroase discuții aprinse, care au degenerat în scandal în cadrul Consiliului Local Fălticeni. În cele din urmă s-a luat o decizie, iar activitățile de modernizare și reabilitare vor începe cel mai târziu pe 18 aprilie.

„Este o veste bună pentru pacienți și personalul medical. Am fost în mare pericol, pentru că imobilul și terenul este retrocedat încă de acum opt ani în urmă și puteam fi evacuați oricând.”, a declarat primarul Cătălin Coman. „Mă bucur că am găsit soluția de a păstra cele trei secții și de a nu desființa Maternitatea. Pacienții cât și pentru personalul medical vor avea parte de cele mai bune condiții posibile”.

Noua Maternitate va prima unitate medicală din Fălticeni care se construiește exclusiv cu fonduri de la bugetul local.

Autoritățile locale promit standarde ridicate în ceea ce privește condițiile hoteliere, dar și dotările medicale. Pentru acest capitol ultim capitol vor fi alocate noi fonduri pentru achiziția de aparatură modernă.

După mutarea în fosta școală, Maternitatea urmează să mai fie transferată încă o dată, în viitorul spital municipal, care este finalizat în proporție de 90%, scrie cronicadefalticeni.ro.

×
Inchide