O navă din China a acostat în Portul Constanța. DSP a verificat echipajul, de teama coronavirusului

O navă din China a acostat în Portul Constanța. DSP a verificat echipajul, de teama coronavirusului
Publicat: 11/02/2020, 11:37

O navă care a plecat dintr-un port chinezesc a intrat marți în Portul Constanța. Membrii echipajului au fost verificați de reprezentanții DSP, de teama coronavirusului, potrivit Mediafax.

Un vapor sub pavilion Malta, care a plecat pe 14 decembrie dintr-un port chinezesc, a intrat marți în Portul Sud-Agigea.

Întreg echipajul navei a fost verificat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța, care au declarat că nu au identificat nicio problemă de sănătate.

„O navă a ajuns azi dimineață în port, toată lumea este sănătoasă, nu au nicio problemă. Am fost în control, nu există absolut nimic. Nava a intrat azi dimineață la ora șase. Au fost asistenții din port, care sunt cabinetul port al Direcției, și le-au luat temperatura, i-au verificat și sunt sănătoși. Ei au fost pe mare mult timp. Nu e nicio problemă”, a declarat Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

Și prefectul județului Constanța a confirmat că situația este sub control și că nimeni de pe bordul navei nu prezintă semne de coronavirus.

„O navă care venea din China, cu pavilion Malta, a acostat în port. S-au deplasat reprezentanții DSP, au efectuat un control echipajului și concluzia este că sunt în stare bună de sănătate, așa mi s-a transmis. Nava a plecat din China, ultimul port chinezesc a fost pe 14 decembrie. Deci este plecată din China de aproape două luni. Virusul înțeleg că are perioadă de incubație de 14 zile”, a declarat George Niculescu, prefectul județului Constanța.

Foto: Caracter ilustrativ