O nouă explozie a îmbolnăvirilor de rujeolă: peste 80 de noi cazuri doar în ultima săptămână

O nouă explozie a îmbolnăvirilor de rujeolă: peste 80 de noi cazuri doar în ultima săptămână
Publicat: 16/12/2017, 08:45
Actualizat: 26/03/2019, 01:09

Potrivit raportărilor săptămânale, numărul deceselor din cauza rujeolei este de 36, această cifră fiind înregistrată și săptămâna trecută.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 15.12.2017 este 10.198, din care 36 de decese. În săptămâna 11 – 15.12.2017 au fost raportate încă 82 de cazuri nou confirmate în 15 județe”, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

Cele mai multe, respectiv 35, s-au înregistrat în Ialomița, 14 în Brașov, câte cinci în București, Călărași și Prahova.

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat de Guvern pe 9 august.

Proiectul de act normativ instituie obligația vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul național de vaccinare, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații sau unor grupuri de populație.

Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine părinților, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creșterea și îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecție specială. În cazul vaccinării obligatorii, consimțământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face în scris.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase