O nouă întâmplare ciudată provoacă încă o anchetă la spitalul Tractorul din Brașov

Publicat: 10/03/2015, 17:56
Actualizat: 11/03/2015, 14:57

Ministerul Sănătății a fost sesizat în legătură cu o ambulanță din care a coborât mai multe persoane în fața Spitalului „Tractorul” din Brașov.

„Din ambulanță au coborât trei pacienți, toți trei fiind înghesuți pe singura targă din mașină”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

Cei trei pacienți din Spitalul „Tractorul” fuseseră transportați de ambulanța spitalului la o altă unitate și aduși înapoi, potrivit primelor informații primite de reprezentanții ministerului.

Ministerul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov să verifice din ce cauză s-a ajuns în situația ca trei bolnavi să fie transportați pe o targă în ambulanță și dacă exista autorizație .

Totodată, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a trimis corpul de control la Spitalul „Tractorul”, nemulțumit de rezultatul anchetei făcute de DSP Brașov în cazul bătrânei care a fost lăsată să plece din unitate și a fost apoi găsită moartă de frig pe un câmp.

Bătrâna de 82 de ani a fost găsită moartă, duminică seară, pe un câmp din zona cartierului Rulmentul din Brașov, după ce cu o zi în urmă fusese lăsată să plece din Spitalul „Tractorul” în pijamale, cu papuci de casă și având o păturică pe umeri.

Crina Coliban, nepoata bătrânei, declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că bunica sa s-a simțit foarte rău sâmbătă, suferind un edem pulmonar cu stop cardio-respirator, și a solicitat intervenția unei ambulanțe.

„A fost resuscitată cardiac timp de 40 de minute, apoi a fost dusă la Spitalul Județean. De acolo, ieri dimineață, la ora 07.00 medicii au decis să o trimită la Spitalul «Tractorul» pe motiv că nu mai era de competența lor, pentru investigații la Secția de Urologie. Ne-am dus cu ea și acolo ni s-a spus că trebuie să-i aducem niște haine de acasă. Mama mea s-a dus acasă să ia haine… a lipsit 20 de minute, iar când s-a întors gardianul i-a spus că bunica a plecat cu un taxi, în pijamale și papuci de casă”, spunea femeia.

Ea preciza că agentul de pază de la spital i-a povestit că bunica sa a fost lăsată de medicii de pe ambulanță pe un scaun, pe coridor, cu fișa medicală în mână.

„A venit apoi medicul Grigore, o femeie, și a întrebat-o «Cum te simți, mamaie?». Bunica a spus: «Bine și vreau să plec acasă, la Brăila». Doctorița Grigore i-a spus apoi «Mie dacă-mi semnați fișa asta, puteți să plecați». Și ea a semnat”, mai spunea nepoata femeii dispărute.

Ea afirma că agentul de pază i-a povestit că bătrâna i-a cerut 100 de lei ca să plece acasă, la Brăila, și că o infirmieră care își încheiase ziua de lucru a condus-o până la un taxi, deși bătrâna era îmbrăcată în pijamale.

Când s-a urcat în taxi, bătrâna a spus că vrea să meargă la Brăila, iar taximetristul a refuzat cursa.

În urma anchetei interne declanșate la Spitalul „Tractorul” din Brașov s-a stabilit că medicul Veronica Grigore, care a lăsat-o să plece din spital pe bătrână, nu are niciun fel de contract cu această unitate sau cu alt spital din Brașov, ci lucrează la Sfântu Gheorghe. Ea a fost rugată de medicul de gardă titular, Eva Ionel, să îi țină locul pentru că se simțea rău. Doctorița Veronica Grigore, care a fost rezidenta medicului Eva Ionel de la Spitalul Județean Brașov, lucrează ca reumatolog la SJ Sfântu Gheorghe.

Directorul medical al Spitalului „Tractorul”, Daniela Neculoiu, declarat că în cazul Veronicăi Grigore va fi sesizată Poliția, deoarece aceasta nu avea voie să presteze servicii fără un contract cu spitalul.

La rândul său, managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, a lăudat activitatea doctoriței Veronica Grigore, spunând că activitatea secției de reumatologie s-a îmbunătățit de când medicul este la unitatea sanitară.

András-Nagy Róbert spunea că Veronica Grigore ar fi vrut să o interneze pe bătrână, dar aceasta a refuzat și, în plus, pe fișa UPU a pacientei nu scria că aceasta ar suferi de vreo boală neurologică, iar când bătrâna a fost externată, nu avea tulburări de orientare în spațiu și timp. Potrivit lui András-Nagy Róbert, dacă medicul din Sfântu Gheorghe ar fi știut că pacienta avea tulburări de memorie, nu ar fi lăsat-o să plece.

După ce în urma necropsiei s-a stabilit că bătrâna a murit din cauza frigului, Poliția Brașov a deschis o anchetă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Un oraș vrea ca ziua să se mărească. Se cer 26 de ore, în loc...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete