O pensionară din Gorj a blocat un drum aflat pe un teren câștigat de ea în instanță

O pensionară din Gorj a blocat un drum aflat pe un teren câștigat de ea în instanță
Publicat: 26/02/2014, 17:34
Actualizat: 28/02/2014, 23:05

O pensionară și fratele său, care au câștigat în instanță, printr-o sentință judecătorească definitivă, un teren pe care trece o deviere a unui drum județean din Gorj, au blocat șoseaua, luându-se la ceartă cu șoferii, la fața locului venind primarul localității și un echipaj de Poliție.

Polina Popescu, în vârstă de 67 de ani, și fratele său, Constantin Parpală, de 68 de ani, au venit, miercuri, împreună cu un executor judecătoresc și, în prezența primarului comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, au fost puși în posesie conform sentinței judecătorești definitive a curții de apel Craiova prin care le este retrocedat un teren agricol, revendicat în instanță, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform actelor de la dosar, pe terenul revendicat de către cei doi frați aflându-se, în prezent, de o deviere a drumului județean care face legătura între localitățile gorjene Slivilești și Motru, devierea fiind realizată de autoritățile locale în urmă cu câțiva ani, după ce o alunecare de teren a afectat vechiul traseu al șoselei.

După ce au fost puși în posesie de către executorul judecătoresc, cei doi frați au înfipt în pământul de pe marginea drumului țărușii și au legat de ei sârme și cartoane pentru a-și delimita proprietatea, anunțându-i pe șoferii aflați în trafic de faptul că nu mai pot circula pe acel teren de acum încolo.

„Nu mai trece nimeni pe aici. Am mâna in ghips, nu pot să mă duc la săpat, la prășit, aici o să stau până când vor înțelege că e proprietate privată”, a declarat Polina Popescu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Femeia a oprit aproximativ 20 de autoturisme aflate în trafic, amenințându-i pe unii șoferi că a notat numerele de înmatriculare ale mașinilor și că urmează să îi acționeze în instanță pentru tulburare de posesie.

Unii șoferi au coborât din mașini și s-au luat la ceartă cu proprietara terenului, primarul localității, Sorin Bucurescu, intervenind de mai multe ori pentru a aplana certurile, la fața locului sosind, în cele din urmă, și un echipaj de Poliție, după ce șoferii au sunat la 112 și au anunțat că nu pot circula.

„Dumnealor doresc să fie despăgubiți de noi, ca autorități locale, cu cel puțin 30.000 de lei, dar avem o expertiză prin care nu putem să dăm mai mult de 8.000 de lei, pentru că asta este valoarea terenului de aici. Nu e un pământ prea roditor în zonă, dar suma respectivă nu-i mulțumește pe proprietari și din această cauză dumnealor refuză să ne lase nouă drumul în continuare”, a declarat Bucurescu.

Primarul a deplasat, în cursul zilei de miercuri, mai multe utilaje, buldoexcavatoare și camioane, pentru a îndepărta pământul ce acoperă vechiul traseu al drumului și care provine din alunecarea de teren produsă în trecut, el sperând astfel că le va oferi șoferilor o rută de ocolire mai scurtă a proprietății private ce face obiectul acestui litigiu.

Polițiștii care au sosit la locul în care a fost întreruptă circulația rutieră au solicitat acte pentru a se convinge că se află pe o proprietate privată, Polina Popescu neputând să prezinte documente în acest sens. Ea a menționat că fratele său, Constantin Parpală, a plecat cu documentele la Motru, în momentul în care s-a dus să îl transporte în oraș pe executorul judecătoresc.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în urma verificărilor făcute în teren, agenții Poliției Rutiere au deschis un dosar penal pe numele celor doi frați care susțin că sunt proprietarii terenului, aceștia fiind anchetați pentru că au blocat în mod ilegal circulația rutieră pe un drum public, pedeapsa pentru astfel de fapte fiind închisoare cuprinsă între trei luni și doi ani sau amendă penală.

La ora transmiterii acestei știri, femeia a părăsit zona, astfel că deocamdată nu mai sunt mașini blocate, însă pensionara a precizat că se va întoarce în cursul serii sau joi dimineață pentru a-și lua în primire terenul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”