O rețea de traficanți de droguri a fost destructurată de DIICOT Brașov

O rețea de traficanți de droguri a fost destructurată de DIICOT Brașov
Publicat: 19/08/2015, 13:50

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, împreună cu polițiștii din cadrul BCCO Brașov, au desfășurat mai multe acțiuni, în perioada 30 iulie – 17 august, în urma cărora au destructurat o rețea de traficanți de droguri formată din 12 persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dintre acestea, zece au fost reținute și, ulterior, arestate preventiv pentru trafic de droguri de risc și mare risc, iar două persoane sunt cercetate sub control judiciar pentru deținere de droguri în vederea consumului propriu, potrivit unui comunicat al DIICOT Brașov.

În total, în cadrul acțiunii, au fost constatate patru infracțiuni flagrante și au fost făcute 13 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost confiscate aproximativ două kilograme de canabis, 800 de grame de rezină de canabis, 94 de pastile ecstasy, 15 grame de cocaină, 5 grame de MDMA și 3 grame de amfetamină.

Procurorii DIICOT au stabilit că doi brașoveni, Adrian Lupu, în vârstă de 31 de ani, și Silviu Alexandru Aionesei, în vârstă de 26 de ani, se ocupau cu distribuirea drogurilor de risc în municipiul Brașov, iar din cercetări a rezultat că cei doi se aprovizionau din București cu canabis și rezină de canabis, de la inculpații Ionuț Mihai Nicolau (24 de ani), Ion Bogdan Ilie (27 de ani), Ionuț-Eduard Gușe (25 de ani) și Mihai-Alin-Ciprian Damian (26 de ani).

În 30 iulie, Adrian Lupu a fost prins în flagrant în București, după ce se aprovizionase cu canabis de la Ionuț-Mihai Nicolau și Ion-Bogdan Ilie, aceștia din urmă fiind prinși în flagrant, în cursul aceleiași zile, în timp ce pregăteau noi tranzacții cu substanțe stupefiante.

Șeful DIICOT Brașov, Cătălin Borcoman, a declart, miercuri, într-o conferință de presă, că acțiunea a avut loc într-o garsonieră, care era nelocuită și care era folosită de membrii grupării doar pentru depozitarea drogurilor. În acea garsonieră au fost descoperite diverse cantități de canabis, rezină de canabis, cocaină și pastile de ecstasy.

Ulterior, în 4 august, au fost făcute două percheziții domiciliare în municipiul Brașov, la inculpații Răzvan Sandu, în vârstă de 25 de ani, și Bogdan-Andrei Popescu, în vârstă de 23 de ani, ambii furnizori de pastile de ecstasy ai lui Adrian Lupu. În urma perchezițiilor, au fost ridicate pastile de ecstasy și canabis.

Anchetatorii l-au identificat apoi și pe furnizorul ultimilor doi inculpați, acesta fiind Cornel Andronic, în vârstă de 28 de ani, care se afla la o pensiune din Costinești și distribuia droguri de risc în cluburi de pe litoral.

Astfel, procurorii precizează că, în 13 august, a fost făcută o percheziție la „Vila Carmen S” în spațiul închiriat de Andronic, fiind găsite diverse cantități de pastile de ecstasy, cocaină, MDMA, amfetamină și canabis.

Urmărindu-se stabilirea provenienței tuturor substanțelor stupefiante, a mai fost identificat un furnizor de cocaină, inculpatul Alexandru-Silviu Burdun, în vârstă de 34 de ani, care a fost prins în flagrant în municipiul Brașov, în 14 august, după ce distribuise canabis către doi consumatori. În timpul perchezițiilor făcute în două spații ale inculpatului au fost ridicate diverse cantități de cocaină, canabis și rezină de canabis, precum și 21 de bancnote falsificate din cupiura de 50 de lei, se mai arată în comunicat.

În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumelor de 38.400 de lei, 1.210 euro și 120 de lire sterline, fiind ridicate în vederea confiscării un autovehicul marca Audi A4 și un autovehicul marca Mercedes C Klasse.

Pentru desfășurarea activităților în București și Costinești au fost delegați lucrători de poliție judiciară din cadrul BCCO București și BCCO Constanța.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale Brașov, București, Constanța, iar la realizarea acțiunilor a fost acordat sprijin de către BSIJ București și SAS din cadrul IPJ Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Fraude la cumpărăturile online. Cum trebuie să ne protejăm datele
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto