O ROMÂNCĂ a devenit MINISTRUL SPORTULUI în Franța

Redactor:
Mihaela Măncilă
O ROMÂNCĂ a devenit MINISTRUL SPORTULUI în Franța
La scurt timp după ce Laura Fessel a demisionat din funcția de ministru al Sportului, Franța a desemnat o altă personalitate marcată pentru a ocupa acest post. Astfel, noul ministru este Roxana Mărăcineanu, o fostă înotătoare născută în 1975 la București.

Sportul este domeniu prioritar în Franța, astfel că „sectorul” a fost dat pe mâna unei alte mari campioane, după ce Laura Fessel, dublă campioană olimpică la scrimă (1996), a demisionat.

Astfel, în fruntea Ministerului Sportului a fost numită Roxana Mărăcineanu, prima campioană mondială a Franței la înot. În 1998, sportiva câștiga titlul mondial la 200 metri spate, în cadrul întrecerilor de la Pert. Mărăcineanu a obținut medalia de argint și la Jocurile Olimpice de la Sydney, iar cariera sportivă și-a încheiat-o în 2004.

Născută la București, Roxana Mărăcineanu s-a stabilit de mică la Mulhouse unde a început înotul de performanță. În 2007, a fost consultant de specialitate pentru „France Televisions” în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale.

În 2010, a candidat pentru Partidul Socialist în alegerile regionale, iar pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France. Roxana are și doi copii.

Inchide