O rupere de nori a paralizat orașul Iași. Străzile, sub ape. GALERIE FOTO incredibilă

Publicat: 14/06/2018, 22:40

În unele zone ale orașului, precum CUG-Nicolina, apa ajungea până la jumătatea autorismelor.

Alte zone în care s-a circulat cu dificultate au fost străzile Arcu și Canta, dar și la Gară, și pe străzile Toma Cozma și Smârdan.

La fel au stat lucrurile și în pasajul care face legătura cu Frumoasa, dar și în cel din Canta.

Și circulația mijloacelor de transport a fost întreruptă. În zona Pădurii, de exemplu, tramvaiele au staționat, fără a urca sau coborî o pantă care le face probleme chiar și atunci când nu plouă.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au declarat că au fost trimise mai multe echipe pe teren pentru a reduce efectele furtunii.

„În urma fenomenelor meteorologice severe înregistrate în această după-amiază, caracterizate prin ploi torențiale care s-au ridicat la 60 de litri pe metru pătrat în puțin peste o oră, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor societăților din subordinea municipalității o mobilizare maximă pentru îndepărtarea pagubelor create de furtună. Astfel, Poliția Locală a fost mobilizată încă din timpul intemperiilor să blocheze accesul vehiculelor în pasajele subterane (Pasajul Mihai Eminescu, Pasajul Galata, Pasajul Frumoasa, Pasajul Păcurari), pentru a preveni orice incident cauzat de ploaia torențială”, a declarat joi seară Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei ieșene.

Conform acestuia, echipajele Poliției Locale au fost mobilizate și în intersecțiile și pe arterele importante din oraș pentru a fluidiza traficul acolo unde, din cauza furtunii, s-au înregistrat defecțiuni la sistemul de semaforizare.

„Angajații Companiei de Transport Public (CTP) au asigurat transportul publicului călător pe timpul furtunii prin suplimentarea numărului de autobuze la stradă, pe liniile de transport în comun, acolo unde circulația tramvaielor a fost întreruptă. Totodată, angajații CTP au fost mobilizați în stațiile de transport și în toate refugiile care au fost inundate. Echipele Salubris SA și Citadin SA au fost scoase la stradă pentru a degaja aluviunile depuse. Situații deosebite s-au înregistrat pe strada Arcu, pe strada Palat și pe bulevardul Poitiers, unde, din cauza ploii torențiale, sistemul de canalizare a cedat și s-au înregistrat refulări puternice ale apei colectate”, a adăugat Sebastian Buraga.

Acesta a spus că ApaVital SA a fost contactată imediat pentru a interveni în zonele în care canalizarea nu a mai putut face față.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase