O suceveancă este internată la ATI cu botulism, după ce a mâncat o conservă de legume

O suceveancă este internată la ATI cu botulism, după ce a mâncat o conservă de legume
O suceveancă este internată la ATI cu botulism, după ce a mâncat o conservă de legume / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 28/06/2022, 18:37

O femeie din Suceava a fost transferată de la Spitalul Municipal Fălticeni la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, fiind suspectă de botulism, transmit autoritățile.

Potrivit publicației Monitorul de Suceava, femeia s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Fălticeni având tulburări de deglutiție (înghițire), disfonie (modificarea tonului și intensității vocii) și ptoză palpebrală (căderea pleoapelor). Aceasta le-a spus medicilor că problemele au apărut după ce, vineri, a mâncat tocană de legume.

Aceasta este într-o stare stabilă, fiind transferată în  secția ATI, după ce a început să manifeste și tulburări respiratorii (dispnee).

„E stabilă, dar este mai bine să fie supravegheată la ATI”, a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului”, a afirmat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al spitalului din Suceava.

I se va administra ser antibotulinic

Serul antibotulinic va fi administrat pacientei pe baza „suspiciunii înalte de boală”, dată de simptomele caracteristice, confirmarea de la laborator a diagnosticului urmând să vină de la Institutul Cantacuzino din București în câteva zile de la trimiterea probelelor.

Acesta este al doilea caz de botulism din acest an, primul fiind înregistrat în luna martie, la un pacient în vârstă de 60 de ani, care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat zacuscă pregătită acasă. A fost salvat de serul antibotulinic.