O tânără de origine română, condamnată în Canada pentru vătămarea și uciderea mai multor animale

O tânără de origine română, condamnată în Canada pentru vătămarea și uciderea mai multor animale
Publicat: 08/01/2013, 15:46
Actualizat: 29/09/2018, 09:02

Kayla Bourque, condamnată pentru vătămarea, torturarea și uciderea mai multor animale, a fost eliberată condiționat și supusă unor măsuri stricte, după ce petrecuse șase luni în regim de arest preventiv în așteptarea unei sentințe judecătorești, relatează CBC News în pagina electronică.

Adoptată la vârsta de 8 luni dintr-un orfelinat din România, Kayla Bourque a devenit cetățean canadian și a trăit în orașul Prince George. Ea a urmat cursurile de criminalistică în cadrul Simon Fraser University, mărturisind unui coleg că a ales criminalistica pentru ca în viitor „să scape”. Totodată ea i-a spus unui alt coleg că a eviscerat mai multe pisici. Tânăra a fost ulterior arestată, iar în urma perchezițiilor s-au găsit ace medicale, saci de plastic, lame de ras și un cuțit de bucătărie, dar și o înregistrare care surprindea torturarea și uciderea pisicii familiei sale.

Mama sa adoptivă a declarat că nu mai vrea ca fiica ei să locuiască în casa părintească.

În vârstă de 23 de ani, Kayla Bourque a fost condamnată pentru vătămarea animalelor, precum și pentru posesia de arme în scopuri periculoase. Acuzațiile de pornografie infantilă au fost suspendate. Pentru fiecare dintre infracțiunile de mai sus, tânăra a fost condamnată la câte o lună de închisoare, însă petrecuse deja șase luni în arest preventiv la data sentinței, la care judecătorii au mai adăugat două luni, pentru a permite oficialilor însărcinați cu supravegherea cazului de eliberare condiționată să se pregătească.

Bourque a recunoscut că uciderea animalelor i-a provocat plăcere, precum și faptul că a avut fantezii cu împușcarea de oameni ai străzii. Psihologii care au interogat-o pe Burke au notat faptul că aceasta nu părea să aibă remușcări sau discernământ cu privire la faptele săvârșite. Aceștia sunt de părere că Bourque va avea nevoie de supraveghere pentru tot restul vieții. „Cu toate că este inteligentă și se exprimă clar, aceasta are o preocupare deosebită pentru a provoca durere”, au apreciat experții.

Judecătorul Malcom MacLean a precizat că medicii au descris-o ca „sadic sexual narcisist cu tulburări de personalitate de tip anti-social și tendințe sociopate”, precizând că este sentința care a presupus „poate cel mai amplu ordin de probațiune pe care l-am eliberat”.

Ministerul de Justiție a precizat într-o notificare publică faptul că „Bourque are un istoric infracțional accelerant. (…) Ea a adus prejudicii fizice mai multor persoane și animale și prezintă un grad ridicat de risc în a recidiva”. Justiția a decis ca aceasta să fie eliberată sub 46 de condiții oficiale care îi limitează libertatea de mișcare sau activitatea. Totodată ea va putea primi vizite într-un regim special, nu se poate asocia cu minori, nu poate accesa internetul și îi este interzis să dețină bandă adezivă, ace medicale sau cuțite.

Tags:
ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...