O tânără româncă plecată din țară a făcut o poză impresionantă în județul Bacău, pe care să le-o arate străinilor. Acum, fotografia este câștigătoare a National Geographic Traveller

Alecsandra Raluca Drăgoi a câștigat primul loc la categoria "People" a concursului organizat de National Geographic Traveller.

Alecsandra Raluca Drăgoi a fost desemnată câștigătoare a primului loc la categoria „People” a concursului organizat de National Geographic Traveller. Fotografia cu care tânăra româncă, în vârstă de 21 de ani, a câștigat competiția a fost realizată la Comănești, în județul Bacău, în timpul unui festival de iarnă.

„Concursul National Geographic Traveller m-a luat prin surprindere cu vestea bună pe care mi-au dat-o la începutul acestui an. Fusesem nominalizată în luna decembrie 2014 și de atunci am tot așteptat răspunsul final. Astfel, am avut bucuria să primesc email în care am fost desemnată câștigătoare la categoria „People”, în total fiind 6 categorii”, a declarat pentru gândul Alecsandra Drăgoi.

Imaginea cu care Alecsandra Drăgoi a câștigat primul loc la categoria la categoria „People” a concursului National Geographic Traveller 

Prin fotografiile realizate, Alecsandra spune că vrea să promoveze tot mai mult România peste hotare. 

„Pentru mine, tradițiile de iarnă au un impact foarte mare și au avut un impact în toate proiectele pe care le-am realizat. Acesta este doar începutul, astfel am în plan ca în acest an să încep să promovez România din în ce mai mult, într-un proiect mai amplu. Concursurile la care am participat și premiile pe care le-am câștigat, în jur de 50, mi-au dat curaj pentru a continua promovarea României peste hotare”, a adăugat ea.

Marele câștigător al concursului National Geographic Traveller, ales dintre șase categorii, va fi desemnat la ceremonia care va avea loc pe data de 14 Februarie 2015, în Londra. Câștigătorul va avea oportunitatea să meargă într-un wildlife photography tour in Kenya, Africa. „Pentru mine, Kenya ar fi un vis devenit realitate. Chiar daca nu voi câștiga, acest concurs înseamnă foarte mult pentru mine și pentru cariera mea”, ne-a spus Alecsandra.

Palmaresul tinerei românce este impresionant. Gândul a scris în primăvara anului 2013 că Alecsandra a câștigat premiul pentru cel mai tânăr fotograf al anului 2013, reușind să impresioneze juriul de la Sony World Photography Awards cu o fotografie ce are la bază tradiția dansului ursului de Anul Nou. 

Pasiunea pentru artă și fotografie o are din adolescență și spune că pentru ea fotografia este un refugiu.

„În ultimul an am realizat că fotografia este o parte din mine, fără ea nu aș reuși să ies în lume, să comunic și să îmi exprim ideile și principiile. Este un refugiu, dar și o armă în a arăta ceea ce este bine și rău și a deschide ochii oamenilor din jur. Îmi plac oamenii și poveștile și aceste lucruri m-au făcut să îmi dezvolt o pasiune și o finețe pentru fotografia de portret și fotografia documentară”, a arătat Alecsandra Drăgoi pentru gândul.

Ea consideră că sistemul de învățământ Waldorf pe care l-a urmat i-a permis să se „dezvolte spiritual”.

„Acest mod de învățământ este foarte bine structurat pentru cei care vor să se dezvolte spiritual, să aibă libertate în cuvinte și cel mai important să își dezvolte latura artistică. Waldorf este a doua familie”, spune Alecsandra.

A plecat în Anglia cu dorința de a se realiza, ceea ce consideră că a reușit, dar simte că „ceva lipsește”.

„Am plecat peste hotare, în Anglia, cu o dorință egoistă de a mă realiza și a lăsa totul în urmă, ceea ce am reușit, dar simt că ceva lipsește. Procesul de maturizare pe care l-am urmat în ultimii patru ani mi-a arătat că eu pot mai mult și pot să aduc ceva nou în mentalitatea românilor. Am început să îmi respect țara mult mai mult și am realizat că ea are nevoie de mine la un anumit moment”, a afirmat Alecsandra.

Alecsandra se descrie drept o persoană „cât se poate de simplă”, cu o ambiție puternică de a face o schimbare pentru România prin puterea fotografiei și creativității. 

Cum și unde se vede peste 5 ani? „În ultima perioadă, am devenit ușor pesimistă, deoarece lupta și competiția din Londra au devenit din ce în ce mai epuizante. Cu un an înainte, pe când locuiam într-un oraș de poveste, Portsmouth, aveam planuri mari, eram visătoare, dar realitatea s-a arătat odată cu mutarea în Londra. Sunt conștientă că este o luptă foarte puternică, pe care nu o pot opri, mai ales în acest moment în care lupta adevarată abia a început. Întotdeauna ținta mea a fost cea mai de sus, la 21 de ani fiind parte dintr-un curs de masterat alături de personae de peste 30 de ani și stiu ca voi reuși în final, răbdare sa fie”, ne-a povestit Alecsandra, care adaugă că „în tot pesimismul pe care îl am în acest moment, văd o luminiță la căpătul tunelului”.

În luna martie, Alecsandra va avea oportunitatea de a lucra o săptămână la publicația The Guardian, ca picture editor, „moment în care sper că voi avea o vedere prin ceața viitorului”.
Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide