O televiziune din Baia Mare a fost amendată de CNA, după ce invitatul unei emisiuni l-a jignit pe fostul președinte Traian Băsescu

Redactor:
Madalina Cerban
O televiziune din Baia Mare a fost amendată de CNA, după ce invitatul unei emisiuni l-a jignit pe fostul președinte Traian Băsescu
CNA a decis, joi, să amendeze televiziunea eMaramureș TV din Baia Mare, cu 15.000 de lei, pentru că în mai multe emisiuni au fost aduse acuzații neprobate unor persoane și a fost folosit un limbaj injurios, referitor printre alții la fostul președinte Traian Băsescu și la deputatul Cornelia Negruț.

În emisiunea „Dezbaterea zilei”, difuzată pe 17 aprilie, de la ora 19.00, și moderată de Cătălin Vischi, a fost abordat subiectul proiectului de lege privind acordarea de pensii speciale pentru parlamentari.

În emisiune a fost invitat jurnalistul Radu Țolaș, care a făcut mai multe afirmații referitoare la parlamentari, spunând că aceștia sunt „niște boșorogi nenorociți, veniți dintr-o societate comunistă nenorocită, care a făcut pentru România să ajungem unde suntem noi astăzi”.

Radu Țolaș a făcut referire și la Traian Băsescu, despre care a spus că este „un președinte bețiv și curvar”, dar și la deputatul Cornelia Negruț, despre care a afirmat că este „o fufă care se crede mare deputat”.

CNA a decis să amendeze cu 15.000 de lei televiziunea eMaramureș TV, la propunerea membrului Consiliului Radu Herjeu.

Decizia a fost luată cu unanimitatea membrilor CNA prezenți la ședința de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea).

Sancțiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 34, alineatul 1 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Orice persoană are dreptul la propria imagine”, și a articolului 3, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Toți furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor și să favorizeze libera formare a opiniilor”.

Totodată, amenda a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatele 1, 2 și 3 din Cod, conform căruia „În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzații unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susținute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a-și exprima punctul de vedere; dacă acuzațiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; în situația în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie să se precizeze acest fapt. Moderatorii programelor au obligația să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmațiile acuzatoare sau să indice, cel puțin, probele care le susțin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzațiile. Moderatorii, prezentatorii și realizatorii programelor au obligația să nu folosească și să nu permită invitaților să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență”.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide