O vedetă TV a luat foc după ce ministrul Vasilescu i-a publicat salariul pe Facebook: „Dragă Olguța, te rog frumos să nu ne mai faci proști pe față”

O vedetă TV a luat foc după ce ministrul Vasilescu i-a publicat salariul pe Facebook: „Dragă Olguța, te rog frumos să nu ne mai faci proști pe față
Publicat: 07/09/2017, 19:52

Totul a pornit de la declarația făcută de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat referitoare la ordonanța privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului. Olguța Vasilescu spunea că acestea sunt”îndestulătoare” și că ar fi putut să elimine cu totul indemnizațiile.

„Nimeni din România nu contribuie vreodată pentru indemnizația de creștere a copilului. Este o formă a statului de a ajuta familiile să-și crească acești copii în perioada în care nu lucrează. Deci nu avem ce să vorbim de principiul contributivității, iar plafonul este maximum din Uniunea Europeană. Puteam să-l facem și mai jos. Puteam să facem ca în țări foarte dezvoltate din UE, să nu mai dăm deloc sau să dăm 100 de euro. Dar am plafonat la 1800 de euro. Din punctul nostru de vedere este îndestulător pentru România, atât timp cât această sumă se dă și în Germania și este maximum din UE. Nicăieri în lume nu există posibilitatea ca să te întinzi cu această sumă în funcție de venituri”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în comisia de specialitate din Senat.

Gabriela Cristea, prezentatoare a postului Kanal D a reacționat pe Facebook, transmițându-i ministrului Muncii că modelul german trebuie aplicat în integralitate sau deloc.

„Dragă Olguța, te rog frumos să nu ne mai faci proști pe față. Noi te respectam, așteptăm și de la tine respect. În Germania toate mamele primesc 1800 euro, indiferent daca au cotizat sau nu la stat și după 45 de zile de la naștere au voie să lucreze 4 ore/ zi sau pot lucra de acasă. În România dacă ai venituri, îți iei adio de la indemnizația de creșterea copilului. Si dacă tot vorbim despre Germania, acolo alocația pentru copil nu este 18 euro/luna, ca în România. Așa că draga mea, hai să nu mai luam din Germania doar ce ne convine. Și încă ceva: nu se întreabă nimeni cum stă Germania cu natalitatea și cum stă România cu natalitatea”, a scris, miercuri, Gabriela Cristea pe pagina de Facebook.

Răspunsul din partea ministrului Muncii a venit joi tot pe Facebook. Olguța Vasilescu a distribuit pe pagina sa o știre în care era menționat faptul că Gabriela Cristea, aflată momentan în concediu prenatal, are un venit lunar de 11.000 de euro de la postul Kanal D.

Alături de știre, Lia Olguța Vasilescu a scris doar „Fără alte comentarii”.

Replica nu a întârziat să apară. Într-o intervenție televizată, Gabriela Cristea a afirmat că: „Mi se pare jenant ca un ministru al Muncii să facă o astfel de postare bazându-se pe un articol monden. Informația nu este reală. Doamna ministru nu a făcut altceva decât să susțină o ilegalitate a unui tabloid. Doama ministru își permite foarte multe lucruri în calitate de ministru. (…) Mi se pare urât faptul că și-a permis să mă ia pe mine în colimator, în condițiile în care eu lucrez în mediul privat, cinstit și îmi plătesc impozite. Eu știu că, indiferent de joc, regulile nu se schimbă din mers. În momentul în care m-am apucat să fac acest copil, eu și soțul meu ne-am facut niște calcule financiare. Mi se pare firesc că dacă vrei să faci o astfel de schimbare, să îi dai un răgaz omului”, a declarat Gabriela Cristea, la Antena 3.

Membrii Comisiei de muncă din Senat au adoptat un raport de admitere a proiectului de lege privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului la 1.800 de euro (8.500 de lei). Proiectul urmează să fie supus votului plenului Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.

Ordonanța își produce deja efectele. Aceasta a intrat deja în vigoare vineri, 1 septembrie. Decizia de plafonare se aplică atât indemnizațiilor care se vor achita de acum înainte, cât și celor care deja se află în plată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer