Oana Vasilescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, reținută în dosarul Alinei Bica

Oana Vasilescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, reținută în dosarul Alinei Bica
Publicat: 24/11/2014, 17:42

Oana Vasilescu este acuzată de abuz în servicu, cu consecințe deosebit de grave, asemenea celorlalte persoane care au făcut parte din comisie, printre care fosta șefă DIICOT Alina Bica, arestată în acest dosar.

Procurorii pot formula propunere de arestare preventivă și pentru Oana Vasilescu, aceasta urmând să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Anchetatorii au pus în mișcare acțiunea penală față de Oana Vasilescu pe 20 noiembrie, dar nu i-au putut aduce la cunoștință învinuirile, întrucât era plecată din țară.

Procurorii DNA continuă audierile în dosarul de corupție al fostului șef al DIICOT Alina Bica, ei mai luând luni declarații de la deputatul PDL Florin Cătălin Teodorescu și de la fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean, ambii foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

În acest dosar, fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineață, printr-o decizie luată de instanța supremă. Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Șefa DIICOT era atunci secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile.

Aceeași măsură preventivă a fost luată pentru Lăcrămioara Alexandru, Dragoș Bogdan, fost vicepreședinte al ANAF, care au făcut parte, și ei, din comisia care a acordat despăgubirile, și cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nuțiu. Cei trei sunt acuzați tot de abuz în serviciu.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă și poate fi contestată la aceeași instanță.

În același dosar este urmărit penal, pentru abuz în serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, și el membru al comisiei care a acordat despăgubirile, procurorii DNA cerând Camerei Deputaților aviz pentru arestarea acestuia.

De abuz în serviciu este acuzat și un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie președintele PNL Sector 1, în cazul căruia procurorii anticorupție au dispus măsura controlului judiciar.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despăgubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Gheorghe Stelian, susțin anchetatorii, ar fi împărțit cu alți trei oameni de afaceri cei 61 de milioane de euro – prejudiciul în urma despăgubirii plătite pentru terenul supraevaluat.

Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumpărat Elena Udrea, în 2006, un teren în zona Floreasca din București, pentru a construi locuințe. Totodată, Udrea a mai cumpărat un teren pe malul lacului Grivița, tot pentru un proiect imobiliar, după ce a făcut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavând succes, Udrea a vândut terenul și creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani