Oferte Crăciun 2013. Oferte all inclusive la pensiunile din Alba, la prețuri între 500-800 lei sejurul de Crăciun

Oferte Crăciun 2013. Oferte all inclusive la pensiunile din Alba, la prețuri între 500-800 lei sejurul de Crăciun

Oferte Crăciun 2013. În Alba, turiștii sunt atrași cu pachete care includ, pe lângă mâncărurile tradiționale, plimbări cu sania, concerte de colinde, acces la spa, la prețuri între 1.200-1.500 de lei pentru șase zile. La Cluj, un sejur de cinci zile la o pensiune din zona Sâncraiu, de Revelion, costă 175 de euro.

Președintele ANTREC Alba, Emil Comșa, spune că gradul de ocupare în pensiunile clasificate din județul Alba este de peste 80 la sută pentru Revelion și peste 50 la sută pentru Crăciun, dar se estimează că va crește cu aproximativ 15 la sută în această perioadă, deoarece mulți turiști așteaptă reduceri și oferte speciale.

Astfel, un pachet turistic pentru Crăciun, all inclusive, costă între 500 și 800 de lei, în funcție de clasificarea pensiunii – trei sau patru margarete. Pentru Revelion prețul pachetelor turistice de cinci nopți de cazare, all inclusive, și cu masa festivă de Revelion costă, în medie, 1.200 de lei la o pensiune de trei margarete, și 1.500 de lei la o pensiune de patru margarete.

„Proprietarii de pensiuni se întrec să ofere turiștilor în pachetele de Crăciun și Revelion, pe lângă mese festive cu produse culinare tradiționale, și participarea la obiceiuri tradiționale locale sau mici concerte de muzică populară sau colinde susținute de grupuri folclorice. Prețurile variază în funcție de servicii, dar mai ales de poziționarea pensiunii față de pârtiile de schi. Astfel, cu cât pensiunea este mai apropiată de pârtie, cu atât prețurile cresc”, explică el.

Oferte Crăciun 2013. Cele mai căutate în perioada sărbătorilor de iarnă sunt pensiunile din zona Munților Apuseni, Valea Aiudului, cu zonele Colțești și Rimetea, și Valea Sebeșului sau Luncile Prigoanei.

În Munții Apuseni, pachetele turistice pentru Crăciun și Anul Nou costă între 800 și 1.800 de lei pentru patru nopți de cazare, în funcție de clasificarea pensiunii și situarea acesteia. La Vârtop, în comuna Arieșeni, un pachet de Crăciun, cu cinci nopți de cazare în regim all inclusive, costă 1.200 de lei, în timp ce la Albac patru nopți all inclusive costă 500 de lei.

În Arieșeni, un hotel de trei stele oferă turiștilor pachete all inclusive de cinci nopți de cazare plus una gratis la 2.150 de lei, preț care include și acces gratuit la saună sau jacuzzi și petrecerea de Revelion cu program artistic și focuri de artificii.

În Apuseni, proprietarii de pensiuni încearcă să își atragă turiștii și prin plimbări cu sania sau cu mașini de teren IMS, participări la obiceiul tradițional al tăiatului porcului sau prin organizarea unor seri de colinde cu grupuri folclorice.

În acest an, mulți proprietari de cabane au ales să le închirieze în întregime unor grupuri de turiști astfel încât să scadă costurile și să nu mai aibă bătaie de cap cu pregătirea mesei.

Oferte Crăciun 2013.O cabană din Vadul Moților, cu 7 camere și 16 locuri, poate fi închiriată pentru cinci nopți, în preajma Revelionului, cu 7.500 de lei. În comuna Horea, două cabane asemănătoare, cu o capacitate de 20, respectiv 27 de persoane, pot fi închiriate în preajma sărbătorilor de iarnă cu prețuri între 4.500 și 7.000 de lei, pentru trei nopți de cazare.

„Avantajul pentru turiști este că au întreaga cabană la dispoziție, fiind doar rude și prieteni, își pot pregăti mâncărurile dorite și, din experiența anilor trecuți, vă spun că oamenii sunt extrem de mulțumiți atât de costuri, cât și de libertatea pe care le-o oferim”, spune proprietarul unei cabane.

O destinație căutată de turiștii care vin în această perioadă în județul Alba este Valea Aiudului, cu localitățile Colțești și Rimetea, cunoscute pentru pensiunile tradiționale construite în stil maghiar. La o pensiune de trei margarete în această zonă pachetul turistic începe de la 900 de lei de Crăciun și ajunge până la 2.000 de lei pentru cinci nopți, de Revelion, în camere de lux cu jacuzzi, prețuri ce includ masa în regim all inclusive și cina festivă de Revelion, prânzul festiv de Anul Nou, care cuprinde „ciorbă de mahmureală” și alte mâncăruri tradiționale.

Oferte Crăciun 2013.În aceeași zonă, o pensiune de patru margarete, construită în stilul unui conac secuiesc, oferă turiștilor pachete la prețul de aproximativ 1.700 de lei de persoană pentru cinci zile. Oaspeții sunt așteptați cu mâncăruri și băuturi tradiționale, pot participa la tăiatul porcului și la un bal mascat, iar de Revelion au pregătită o petrecere cu focuri de artificii.

Și Valea Sebeșului a devenit în ultimii ani o atracție pentru turiștii care aleg să își petreacă vacanța în județul Alba, în special datorită Transalpinei. Zona este mai greu accesibilă după ninsori abundente, însă este extrem de frumoasă, iar cazarea începe de la 80 sau 100 de lei pe noapte în zona Oașa și ajunge până la 200 de lei la Poarta Raiului. În această zonă se află și Domeniul Schiabil Șureanu, cu zece pârtii de schi în lungime de peste 12 kilometri.

De asemenea, o pensiune de patru margarete din zona Poarta Raiului, aflată la trei kilometri de Luncile Prigoanei și Domeniul Schiabil Șureanu, oferă de Crăciun și de Revelion sejururi cu prețuri de la 650 de lei de persoană și până la 1.200 de lei, cu trei mese pe zi și acces la saună și jacuzzi.

Oferte Crăciun 2013.În județul Cluj, pensiunile agroturistice din comuna Sâncraiu oferă un Revelion „ardelenesc”, cu un program care include pomana porcului și plimbări cu sania cu zurgălăi, prețurile rămânând neschimbate față de cele de anul trecut.

Vincze Istvan, reprezentantul rețelei agroturistice care gestionează pensiunile din Sâncraiu, afirmă că pachetul de Revelion costă 175 de euro de persoană și cuprinde cinci zile de cazare, în care este inclusă masa festivă de Revelion.

La Sâncraiu sunt aproximativ 20 de pensiuni, cu peste 110 locuri de cazare disponibile pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie.

„Proprietarii de pensiuni își așteaptă turiștii cu pălincă de prune și pogăcele, participarea la tăierea tradițională a porcului, pomana porcului cu muzică tradițională, prezentarea portului popular maghiar din zonă și un program al formației de dansuri populare. De asemenea, se asigură o plimbare cu sania cu zurgălăi și degustare de vin fiert, masa festivă de Revelion, cu muzică și tombolă. Pachetul costă 175 de euro de persoană, prețul fiind același de anul trecut”, spune Vincze.

Turiștii mai beneficiază de o excursie pe Valea Stanciului, la Cascada Răchițele, la Văleni, la o biserică fortificată care datează din secolul al XIII-lea, dar și de una pe Valea Someșului Cald, la barajul și lacul de acumulare Beliș-Fântânele.

Turiștii au la dispoziție camere cu două sau trei paturi, urmând să li se servească mâncăruri cu specific maghiar.

Oferte Crăciun 2013.Comuna Sâncraiu este situată la peste 60 de kilometri de Cluj-Napoca, pe malul râului Călata, fiind considerată poarta nordică de intrare în Munții Apuseni.

În stațiunile din zona de munte a județului Cluj, precum Beliș-Fântânele și Băișoara, se oferă pachete turistice de Revelion de la trei la șapte nopți de cazare, în hoteluri de trei stele, cu prețuri care variază între 650 de lei de persoană și 1.000 de lei de persoană, în cameră dublă. Serviciile includ foc de tabără cu cină câmpenească, cină festivă de Revelion, o cină tradițională în prima zi a Anului Nou, program artistic cu DJ.

La Băișoara, se oferă și pachete pentru petrecerea Crăciunului, de patru nopți, în perioada 23-27 decembrie, la un preț de 620 de lei de persoană, în cameră dublă, sau de șase nopți, în perioada 21-27 decembrie, la un preț de 900 de lei de persoană. Serviciile includ cazare și pensiune completă, precum și câte o cină festivă tradițională în 24 și 25 decembrie.

De asemenea, proprietarii de cabane private le închiriază pentru petrecerea Revelionului, pentru diferite perioade, prețurile fiind de circa 1.000 de euro.

O cabană din satul Sântioana, situat la 10 kilometri de Gherla, are o capacitate de zece locuri în patru camere, iar închirierea pentru trei nopți, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, costă 4.500 de lei.

Oferte Crăciun 2013.O altă cabană din zona Munților Apuseni, situată în din comuna Beliș, la doi kilometri de stațiunea Beliș-Fântânele, oferă zece locuri de cazare în trei camere, la un preț de 4.200 de lei, negociabil.

„Noi punem la dispoziția turiștilor cabana de Revelion pentru trei nopți de cazare. Avem încălzire, apă curentă, toate condițiile, ei își asigură masa”, spune proprietara cabanei.

O pensiune din comuna Beliș se poate închiria de Crăciun la un tarif de 1.500 de lei, turiștii având la dispoziție șase camere cu o capacitate de 12 locuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea se răcește și revin ploile