OFICIAL. Când se redeschid terasele din România. Ministrul Economiei a făcut anunțul

OFICIAL. Când se redeschid terasele din România. Ministrul Economiei a făcut anunțul
CORONAVIRUS. Terasele unui oraș din România s-au micşorat cu 75 la sută: O să servim cam 25–30 la sută din capacitate / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 28/05/2020, 15:23
Actualizat: 25/08/2020, 15:20

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat că terasele de România se vor deschide de la 1 iunie, iar sezonalul turistic pe litoral ar putea începe pe 15 iunie.

De asemenea, acesta a precizat că până cel mai probabil vineri, 29 mai, va fi publicat un ordin comun împrenă cu Ministerul Sănătăţii cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte proprietarii teraselor, potrivit Digi24.

Când vor fi redeschise terasele

„Dacă vorbim de deschiderea turismului şi de data de 15 iunie, ne gândim din ce în ce mai serios să dăm drumul la sezonul turistic în data de 15 iunie pe litoralul românesc, pentru că observăm că, cel puţin până acum, vorbim de o pantă descrescătoare a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. iar începând cu data de 1 iunie vom deschide, aşa cum am promis, terasele, urmând ca probabil până mâine să publicăm un ordin comun împreună cu Ministerul Sănătăţii cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte proprietarii teraselor, să poată în siguranţă să se ia masa, să poată savura o cafea sau o bere. Să nu uităm că a venit căldura şi chiar avem nevoie de o răcorire pe o terasă”, a declarat joi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

În plus, acesta a precizat că vor fi reguli şi pentru deschiderea efectivă a hotelurilor.

„Dacă va fi nevoie să deschidem şi restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, în aşa fel încât să nu stârnim cumva o creştere a îmbolnăvirilor. Cred că vom găsi cele mai bune soluţii în aşa fel încât turiştii să se simtă în siguranţă când se duc pe litoralul românesc sau la muncă”, a mai adăugat ministrul.

El afirmă că România este, din acest punct de vedere, în trend cu ţările din regiune, precum Grecia şi Bulgaria.

„Cred că va urma o curbă descrescătoare în continuare”

„Noi facem evaluări la două săptămâni, următoarea evaloare este la 15 iunie. Acum suntem pe finalul primei evaluări, primele două săptămâni după finalizarea stării de urgenţă şi observăm că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a scăzut, mă aştept – dacă toată lumea respectă regulile, şi am văzut că toată lumea respectă regulile şi le mulţumesc românilor pentru acest lucru – sunt optimist şi cred că va urma o curbă descrescătoare în continuare, în aşa fel încât să ne putem permite să relaxăm şi mai mult măsurile de siguranţă”, a mai explicat Virgil Popescu.

De asemenea, și președintele Klaus Iohannis a anunțat că vom putea merge la plajă începând cu 1 iunie, dar cu menținerea măsurilor de distanțare socială.