OFICIAL. Klaus Iohannis, despre creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2: Virusul nu pleacă în vacanță și nici în concediu / Să vii cu o moțiune de cenzură într-o situație de criză sanitară mi se pare total greșit și lipsit de fundament – VIDEO

OFICIAL. Klaus Iohannis, despre creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2: Virusul nu pleacă în vacanță și nici în concediu / Să vii cu o moțiune de cenzură într-o situație de criză sanitară mi se pare total greșit și lipsit de fundament - VIDEO
Klaus Iohannis: Nicio lege nu oprește un virus
Publicat: 18/06/2020, 14:43
Actualizat: 18/06/2020, 17:24

Președintele României Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținute în cursul zilei de joi, 18 iunie, la pavilionul Romexpo, unde a vizitat unitățile mobile ATI, că deciziile luate de Guvern până în prezent au fost foarte bune. De asemenea, acesta a vorbit și despre moțiunea de cenzură anunțată de PSD împotriva Guvernului Orban. 

Klaus Iohannis a reiteterat importanța măsurilor adoptate de autoritățile române până în prezent în contextul pandmeiei de coronavirus, dar și cea a prevenirii răspândirii coronavirusului prin respectarea acestora de către populație, precizând că „nici eu și nici Guvernul nu vrem să avem noi restricții”.

Klaus Ionannis, despre pandemia de coronavirus și măsurile luate de Guvern pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2

„Virusul nu pleacă în vacanță și nici în concediu. El nu pleacă nici dacă pleacă sau nu Parlamentul. Am remarcat multe opinii diferite în Parlament. Guvernul a făcut infinit mai mult decât s-a așteptat de la el atunci când a fost votat pentru prima dată. Iar acum vine PSD-ul și flutură moțiunea de cenzură pentru a scăpa de el. Nu mi se pare în regulă. Să vii cu o moțiune de cenzură într-o situație de criză sanitară mi se pare total greșit și lipsit de fundament. Pentru ce să demiți Guvernul? Pentru că au venit cu măsuri de oprire a pandemiei? Pentru că au venit cu măsuri economice. Mi se pare lipsit de bun simț politic. Guvernul a procedat corect, legal, constituțional și a venit cu măsurile la timp. Și când s-a votat prima dată, și circul de acum vin pe fondul unui circ artificial făcut de PSD care vânează voturi”, a punctat președintele României.

„Revenirea la starea de urgență e ultima soluție dacă vedem că ceva nu funcționează”

De asemenea, acesta a făcut un apel din nou cătrepopulație pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„Nici eu și nici Guvernul nu vrem să avem noi restricții. Să ne comportăm precaut cu cele pe care le avem, puțin. Repet: vreau o conformare bună –  fiecare să ascultăm de medici, specialiști, să ne spălăm pe mâini. Mă repet, dar încă sunt mulți care nu respectă aceste reguli. Revenirea la starea de urgență e ultima soluție dacă vedem că ceva nu funcționează. Deciziile care au fost luate de Guvern, au fost foarte bune. S-au luat în timp, au fost corecte. Măsura stării de urgență luată de bine a fost luată la timp și dovedește numărul mic de cazuri în comparație cu alte state: SUA, Franța. Rezultatele confirmă termenul corect de timp în care s-au luat măsurile din partea mea și a Guvernului. Măsuri economice s-au luat și se vor lua în continuare. Va fi prezentat un program de revenire economică foarte amplu. Noi dorim să avem un program foarte, foarte solid, care vine cu o creștere economică care permite României să urce foarte mult”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat joi, 18 iunie, unitățile mobile ATI de la Romexpo alături de premierul Ludovic Orban, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela și ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete