OFICIAL. Președintele României, despre românii plecați în străinătate: Au existat probleme organizatorice. Cine a greșit va plăti!

OFICIAL. Președintele României, despre românii plecați în străinătate: Au existat probleme organizatorice. Cine a greșit va plăti!
OFICIAL. Președintele României, despre românii plecați în străinătate: Au existat probleme organizatorice. Cine a greșit va plăti / Sursă FOTO: Klaus Iohannis - Facebook
Publicat: 28/04/2020, 18:43
Actualizat: 28/04/2020, 19:22

Președintele României Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de marți, 28 aprilie, că au existat probleme organizatorice în ceea ce privește condițiile de transport ale românilor plecați la muncă sezonieră în alte țări în timpul stării de urgență.

„În fiecare an, din păcate, mulți români au plecat la muncă în străinătate. De după revoluție și până astăzi, au plecat, se pare, peste 4 milioane de români din țară.

Este o pierdere mare pentru noi.

Dar sunt și mulți care pleacă sezonier și se întorc și cu banii pe care îi câștigă își duc traiul în România și își  finanțează familiile. Oamenii care pleacă sezonier, majoritatea, pleacă fiind sub contract din partea unor agenții, agenți economici care nu sunt organizați de stat, cum se spune. Este alegerea lor, și, probabil, va trebui să ne gândim bine cum putem să le oferim un viitor în România ca să nu mai fie nevoiți să plece la munci agricole în alte țări.

Însă, se pare că la început au existat probleme organizatorice. Pe parcus, ele au fost remediate, dar este clar că la început au fost greșeli și este clar că cei care au greșit trebuie să plătească. Au fost greșeli de organizare”, a declarat Klaus Iohannis în cursul zilei de marți, 27 aprilie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase