Operațiunea de salvare la malul mării: Un tânăr de doar 24 de ani a fost la un pas de moarte

Operațiunea de salvare la malul mării: Un tânăr de doar 24 de ani a fost la un pas de moarte
Sursă FOTO: Cristian LG - Facebook
Publicat: 26/06/2021, 21:27

Un tânăr de doar 24 de ani fost readus la viață de salvamarii de pe litoral în cadrul unei operațiuni care s-ar fi putut sfârși tragic.

Băiatul originar din Gorj se afla în stațiunea Mamaia în momentul în care a căzut de pe salteaua gonflabilă și era cât pe ce să se înece. La un moment dat, acesta a alunecat în apă și a început să dea semnale că nu poate face față Mării Negre.

Tânărul a fost readus la viață

Astfel, salvamarii au intervenit pentru a-l ajuta și a fost scos la mal, unde i-a fost acordat primul ajutor. Ulterior, acesta a fost transportat la spital în stare conștientă și stabilă.

Salvamarii ne atrag atenția că zona de dincolo de balize nu este destinată îmbăierii, ci doar ambarcațiunilor de agrement.

Aceștia spun că apa este adâncă și chiar și cei mai buni înotători își pun viața în pericol în zona de după balize.

„De la doi metri metri, la doi metri jumătate, trei metri şi ajunge chiar până la cinci metri adâncime. Turiștii să respecte semnificaţia steguleţelor amplasate la posturile de salvamar şi dacă respectă aceste indicaţii totul va fi bine şi pentru ei şi pentru noi. Ne face munca mai uşoară şi sejurul lor va fi mult mai plăcut.”

Bogdan Vartan, salvamar Mamaia