Opt yoghini MISA, audiați de magistrații instanței supreme în procesul lui Gregorian Bivolaru

Opt yoghini MISA, audiați de magistrații instanței supreme în procesul lui Gregorian Bivolaru
Publicat: 21/11/2012, 17:17
Actualizat: 03/02/2019, 11:52

Opt membri ai MISA au fost audiați, miercuri, de judecătorii instanței supreme în dosarul în care Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane și pentru că, folosindu-se de calitățile de mentor spiritual, ar fi întreținut relații sexuale cu minore.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au continuat audierile în ședință secretă, pe motiv că în declarațiile martorilor sunt relatate aspecte legate de viața intimă a unor persoane, existând riscul ca acestea să fie puse în situații jenante.

De pildă, la un termen anterior, susținut în ședință publică, una dintre martore a relatat în detaliu practicile la care a fost invitată să participe de către Gregorian Bivolaru și instructorii acestuia. Ea a spus despre tratamentul la care a fost supusă, în calitatea ei de yoghină, de către liderul Mișcării pentru Integrare Spirituală în Absolut și acoliții acestuia, care i-au spus să facă sex pe morminte pentru a se apropia de zeița Kali și să mănânce tămâie.

Pentru termenul de miercuri, instanța a citat zece martori, dintre care s-au prezentat opt. Aceștia au vorbit despre natura relației lor cu liderul Bivolaru și practicile la care acesta îi îndemna în cadrul ședințelor de yoga ale Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA).

„Urmează încă două ședințe de judecată la care se vor audia martori, după care, dacă nu se vor solicita probe suplimentare, instanța se va pronunța. Următorul termen a fost stabilit pentru 18 decembrie, ora 9.00”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul lui Gregorian Bivolaru, Tiberiu Bărbăcioru.

În 12 aprilie, instanța supremă a decis să rețină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor și trafic de minori, admițând astfel recursul procurorilor și desființând deciziile anterioare ale instanțelor.

La termenul din 13 iulie, avocatul lui Gregorian Bivolaru a depus la ICCJ o serie de documente privind localizarea clientului său, dar și o cerere a acestuia de a fi audiat prin comisie rogatorie, în Suedia, unde este „azilant politic”, pe motiv că în România i-ar fi încălcate drepturi civile și procesuale.

În acest context, președintele completului de judecată, judecătorul Ionuț Matei, l-a întrebat pe avocat de ce nu există la dosar, până la acest moment, un document clar din care să reiasă calitatea de azilant politic al lui Bivolaru.

În acest caz, instanțele inferioare, Tribunalul Sibiu și apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infracțiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată și două infracțiuni de trafic de minori.

Instanțele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracțiuni, respectiv corupție sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, și trecerea frauduloasă a frontierei României, „ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale”.

În acest dosar au mai fost judecate două persoane, Farkas Ferenc Zsolt și Farcasi Maria Mirona, iar în cazul acestora instanța a decis încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale pentru tentativă la infracțiunea de trafic de migranți și infracțiuni de corupție în formă continuată.

Parchetul a făcut recurs la ICCJ.

Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane și pentru alte șapte infracțiuni și într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzația că a întreținut relații și perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influența pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel București a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanță necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen față de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, folosindu-se de calitățile de profesor yoga și mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreținut acte sexuale cu alte două minore – Agness Arabella Mureșan și Ilinca Simionescu.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curții de Apel București l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupție sexuală, trafic de minori și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Au mai fost trimiși în judecată Mirona Farcași (pentru corupție sexuală) și vameșul Farkaș Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranți).

Deși pe numele lui exista o interdicție de a părăsi țara, Bivolaru a ieșit din România, fiind reținut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obținut statut de azilant.

Până de curând, despre Bivolaru se știa că s-ar afla în Suedia, unde a primit azil politic.

La 25 mai, însă, reprezentanții Inspectoratului General al Poliție Române (IGPR) au declarat că liderul MISA nu se mai află în Suedia.

„Există informații că Gregorian Bivolaru se află pe teritoriul altei țări. Situația operativă nu permite dezvăluirea locației unde se află acesta”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Raluca Seucan.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie a aceluiași an, autorităților române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia, a precizat Seucan.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece