Orașul din România în care polițiștii locali vor fi dotați cu camere video de corp

Redactor:
Gandul
Orașul din România în care polițiștii locali vor fi dotați cu camere video de corp
Un oraș din România a comandat 20 de camere de corp cu care vor fi înzestrați polițiști locali.

Anunțul a fost făcut de primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț. Camerele vor fi atașate de uniformele polițiștilor și vor putea fi folosite de aceștia pentru a înregistra discuțiile dintre oamenii legii și cetățeni. Aceștia vor fi informați de la bun început că urmează să fie înregistrați atât audio, cât și video, potrivit Aradon.ro.

„Toate aceste Înregistrări vor fi corelate cu procesele verbale întocmite, având dublu scop: pe de o parte vor fi eliminate discuțiile că polițiștii noștri fac abuzuri, iar pe de altă parte vom vedea ce se întâmplă la momentul respectiv în relația cu cetățenii. Întrucât avem convingerea că aceste dispozitive vor fi eficiente ne propunem ca la prima rectificare să alocăm fonduri pentru achiziționarea a încă 40 de dispozitive de acest gen. Mizăm în primul rând pe efectul psihologic al acestora, în sensul că suntem siguri că dialogul dintre polițiști și cetățeni va decurge într-o manieră mai civilizată, așa cum este, de altfel, și normal”, a explicat primarul.

Înregistrările audio/video vor putea fi stocate timp de șase luni și vor putea constitui mijloace de probă legală la cererea organelor de urmărire penală sau a instanței de judecată sau vor putea servi la clarificarea situațiilor în care se reclamă o prestație deficitară din partea agenților Direcției Generale Poliția Locală Arad.

Foto: Captură din video YouTube

 

Inchide