Orașul înconjurat de groapa de gunoi: Mormane de gunoi, caroserii de mașini, animale moarte, aproape de locuințele de la margine – VIDEO

Publicat: 14/01/2020, 11:32

În cartierul Mofleni din Craiova, prin spatele caselor locuitorilor de aici, se întind, pe sute de metri, mormane de gunoaie: deșeuri menajere, materiale de construcții, mobilă veche și chiar caroserii de mașini sunt aruncate pe marginea drumului care duce către depozitul ecologic de deșeuri, dar și pe terenurile din zonă. Pe malul Jiului, în anumite locuri, s-au format gropi improvizate de gunoi.

Mașinile firmei de salubritate din Craiova trec zilnic de zeci de ori pe lângă „groapa de gunoi”, un peisaj dezolant, însă spun că nu pot face curățenie acolo, spun reprezentanții societății, pentru că terenurile sunt private, iar proprietarii sunt decedați.

„Salubritate Craiova a intervenit de nenumărate ori pentru ridicarea deșeurilor aflate pe marginea acestui drum, singura porțiune aflată în proprietate publică, însă în această zonă sunt abandonate deșeuri de diverse tipuri, în mod frecvent, în special în timpul nopții. Cea mai mare parte a acestor terenuri se află în proprietate privată și societatea noastră nu poate interveni aici fără o comandă din partea proprietarului.(…) În această zonă, regimul juridic este puțin incert, în sensul că proprietarii sunt decedați, din ce se știe, și nu se poate lua legătura cu moștenitorii acestora”, a declarat, pentru Mediafax, Cristina Ghenea, purtător de cuvânt Salubritate Craiova.

Localnicii din zonă sunt disperați și spun că locul este un adevărat focar de infecție.

„Sunt oameni care le aruncă. Sunt de pe aici, de pe aproape, vin cu mașinile… Eu stau aici aproape. Am un câine pe care-l plimb și mă duc și-i văd: vin cu căruțe, cu mașini, aruncă saci, aruncă câte și mai câte. (…) Cât era domnul Solomon (fostul primar, Antonie Solomon – n.r.), dacă trecea pe aici, trimitea Locala, trimitea pe cine trimitea… Acum, nu trimite nimeni nimic. E periculos, e o palmă de loc. Colo gunoaie, aici gunoaie, vine mirosul, se duc animale, stau câini pe aici pe margine… Am văzut oameni care vin cu gălețile cu mizerie de la animale și aruncă acolo. N-am văzut niciun control, nimic”, a declarant, pentru Mediafax, unul dintre localnicii din cartierul Mofleni.

Un alt cetățean a declarat că mirosul este îngrozitor și ar trebui să se facă un control în zonă

„Conștiința omului niciodată nu e corectă. Vinovat e locatarul și cine aruncă pe acolo. E foarte periculos. Periculos e prea puțin. Nu locuiesc aici, dar trec mai des și am văzut. Mirosul e foarte înțepător… Să le ridice o dată și după aia să facă, controale, că acum le ridică și după aia e la loc”, spune bărbatul.

Contactat de corespondentul Mediafax, șeful Gărzii de Mediu Dolj a declarat că nu au fost primite sesizări privind problemele de la marginea orașului.

„Garda de Mediu intervine, conform legii, la sesizări către anumite zone pe domeniul public sau privat, acolo unde există aceste depozitări de deșeuri. Colaborăm și cu poliția, și cu cetățenii, dacă ne spun, și amendăm exact făptașul, dacă se știe. La lucrurile acestea de abandonări, nu Garda de Mediu trebuie să vină să înlăture gunoaiele deșeuri menagere sau caroserii de mașini”, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Călinoiu, comisar șef Comisariatul Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Dolj.

Acesta afirmă că pentru a se putea interveni trebuie, conform legii, să fie sesizată Garda de Mediu, însă ar putea să intervină și Poliția Locală.

Potrivit legii, amenzile, pentru cei care sunt prinși că aruncă gunoaie în spații neamenajate, pot ajunge la 40.000 de lei.

Sursă VIDEO: Mediafax.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea