ORDINE. Poliția înființează o nouă secție, în Capitală. Ce zonă din București are nevoie urgentă de supravegherea polițiștilor

Redactor:
Andrei Dumitrescu

Bucureștiul va avea o nouă secție de poliție după ce, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a pus în discuție reorganizarea sistemului de ordine publică. Potrivit unor surse din cadrul  MAI, în timpul discuțiilor s-ar fi pus problema, pe deoparte, a reducerii cheltuielilor cu personalul, dar pe de altă parte s-a ajuns la concluzia că Bucureștiul are nevoie de o nouă secție de poliție, într-o zonă în care infracționalitatea se menține la cote ridicate.

Sursele citate au spus, pentru Gândul.ro, că autoritățile au luat în calcul înființarea unei noi secții după ce s-a constatat că, în ultimii ani, populația Capitalei a fost într-o continuă creștere iar criminalitatea din unele zone a devenit mai greu de gestionat.

Este cazul sectorului 2, unde momentan funcționează patru secții de poliție, adică Secțiile 6,7,8 și 9. La acestea ar trebui să se adauge și viitoarea Secție 27, care ar urma să ia din zonele pe care momentan le acoperă Secțiile 7 și 9. Ca urmare, unitatea nou înființată își va concentra atenția asupra cartierului Baicului.

Ordinea, ținută în frâu cu polițiști aduși de la alte secții

În ce privește personalul, reprezentanții MAI plănuiesc să aducă polițiști de la celelalte secții din București, cu toate că valul uriaș de pensionări din ultimul an a provocat și așa un deficit uriaș de personal. Lipsei de oameni i s-a adăugat, însă și lipsa de experiență a tinerilor care i-au înlocuit pe cei care au părăsit sistemul.

Viitorul sediu al Secției 27 ar putea fi stabilit într-o clădire care aparține Primăriei  Sectorului 2 și unde a funcționat, în trecut, Poliția Locală Sector 2.

Sursele citate au explicat că unul dintre motivele pentru care se simte nevoia înființării unei noi secții în zona Baicului ar fi faptul că, în trecut, aici a fost una dintre zonele industriale ale Bucureștiului, iar pe terenul rămas liber exiată mai multe proiecte imobiliare pentru construirea unor clădiri de birouri, fapt care, în timp, va aduce în zonă un flux foarte mare de oameni.

Inchide