OTV a fost amendat din nou de CNA, cu 50.000 de lei, deși postul nu mai emite din 22 ianuarie

OTV a fost amendat din nou de CNA, cu 50.000 de lei, deși postul nu mai emite din 22 ianuarie
Publicat: 05/02/2013, 13:08
Actualizat: 03/07/2013, 16:06

Postul OTV, care nu mai are licență audiovizuală din 22 ianuarie, a fost amendat din nou de CNA, cu suma de 50.000 de lei, pentru că a difuzat spoturi publicitare cu indicații terapeutice, fapt interzis de legislația audiovizualului.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, mai multe spoturi publicitare pentru produsele Germaniu Organic și Beta steroizi și tratamente naturale brevetate, difuzate pe OTV în perioada 14 – 20 ianuarie.

Membrii CNA au constatat că difuzarea respectivelor spoturi a încălcat articolul 128 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit căruia „Este interzisă menționarea în publicitate sau în teleshopping a unor indicații terapeutice referitoare la boli precum: a) tuberculoză; b) bolile cu transmisie sexuală; c) alte boli infecțioase grave; d) cancer și alte boli tumorale; e) insomnia cronică;
f) diabet și alte boli metabolice”.

Christian Mititelu, membru al CNA, a spus că acest caz justifică afirmația că „televiziunea prostește oamenii în România, inclusiv în domeniul sănătății”. „Această televiziune (OTV, n.r.) avea un cântăreț care făcea recomandări medicale noaptea”, a spus Mititelu. El a făcut referire la interpretul de muzică populară Mărin Cornea. Cornea are și propria televiziune – Inedit TV -, la care este asociat majoritar (95%), alături de Anghel Ștefana (5%).

Mititelu a propus aplicarea unei amenzi de 5.000 de lei postului OTV, pentru încălcarea articolului 128. Propunerea nu a întrunit însă numărul minim necesar de voturi (șase) pentru a putea fi aplicată.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a votat împotriva aplicării acestei sancțiuni. „Este foarte târziu când CNA intervine pe abateri de acest gen difuzate la OTV de la înființarea OTV”, a spus Narcisa Iorga.

În schimb, Monica Gubernat, un alt membru al CNA, a spus că „mai bine mai târziu decât niciodată”. Ea a propus aplicarea unei amenzi de 50.000 de lei în acest caz. Propunerea a fost aplicată cu șase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Christian Mititelu și Răsvan Popescu) și două voturi „împotrivă” (Narcisa Iorga și Viorel-Vasile Buda).

Emisia OTV a fost întreruptă pe 22 ianuarie, în jurul orei 18.40, după ce Consiliul Național al Audiovizualului a retras, în ședința din aceeași zi, cu unanimitate de voturi, licența audiovizuală a televiziunii care îl are ca asociat principal pe Dan Diaconescu. Licența OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, președintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Pensiile pe luna iunie. Banii vor fi livrați mai târziu
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cât de inteligent era T-Rex? Se pare că nu foarte