Pacient al Spitalului Județean Botoșani, găsit cu un pistol în bagaj

Redactor:
Ilinca Nazarie
Pacient al Spitalului Județean Botoșani, găsit cu un pistol în bagaj
Asupra unui pacient al Spitalului Județean Botoșani a fost găsit, miercuri, un pistol. Bărbatul de 70 ani, internat la spital, ținea pistolul într-un bagaj și nu l-a folosit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Botoșani, plutonier adjutant Dan Izotov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că jandarmii au fost chemați de Poliție pentru sprijin, după ce la 112 s-a anunțat că o persoană dintr-un spital are un pistol.

Potrivit Poliției Botoșani, în sesizare se arăta că un bărbat de 70 ani, internat la Spitalul Județean Botoșani, are asupra sa o armă, care stă într-un dulap din salonul unde era internat acesta.

„Pacientul nu a provocat scandal și nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție și jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, arată Poliția Botoșani.

Arma a fost ridicată, fiind vorba despre un pistol neletal, dar supus autorizării.

Bărbatul a fost sancționat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancțiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru 2 ani.

„Este vorba de un pacient internat în secția de cardiologie, din garda de aseară (marți – n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era în vizită în zonă la un frate. Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost reținut la recomandarea medicului cardiolog. Astăzi (miercuri – n.r.) la vizita familiei au găsit în sacoșa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidența Institutului Psihiatric București cu o tulburare psihotică de demență mixtă în tratament. Familia declară că a anunțat autoritățile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus niciun fel de problemă, nu a amenințat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniștit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie.

Potrivit acestuia, familia a anunțat din bună credință personalul medical

Tags:
Inchide