Pacient cu plămânul ieșit din torace, operat cu succes la SUUB: „Astfel de cazuri sunt extrem de rare” – FOTO

Redactor:
Roxana Din
Pacient cu plămânul ieșit din torace, operat cu succes la SUUB: „Astfel de cazuri sunt extrem de rare” – FOTO
Reprezentanții Spitalul Universitar de Urgență București anunță, joi, că o echipă de medici a spitalului a salvat viața unui pacient ajuns la Unitatea de Primiri Urgență într-o stare extrem de gravă, având plămânul ieșit din torace.

Reprezentanții spitalului anunță, printr-o postare pe Facebook, că pacientul este un bărbat în vârstă de 58 de ani. El a suferit acest traumatism toracic sever în urma unei căderi de la înălțime. Ca urmare a impactului, coastele sale s-au rupt în șase locuri, perforând astfel plămânul, fapt care a permis și ca o parte din plămân să iasă din cavitatea toracică.

„Bărbatul de 58 de ani a căzut de la înălțime, iar în urma impactului a suferit un traumatism toracic sever, coastele s-au rupt în 6 locuri și au perforat plămânul, o parte din plămân ajungând să iasă din torace prin orificiul creat. Practic, ajunsese sub piele, devenind nefuncțional. Astfel de cazuri sunt extrem de rare. După ce plămânul a fost reintrodus în torace, au fost cusute zonele perforate din acesta și s-a refăcut planul muscular”, a declarat dr. Andrei Dobrea, medic specialist Chirurgie Toracică, cel care a coordonat intervenția chirurgicală.

Medicul a mai precizat și faptul că, în cazul unor astfel de traumatisme, coastele sunt fixate prin implanturi metalice, însă în acest caz, s-a decis stabilizarea coastelor fracturate prin intermediul unor fire resorbabile, folosindu-se ca punct de spirjin coastele neafectate.

„Uzual, coastele se fixează prin implanturi metalice, dar noi am decis stabilizarea acestora cu fire resorbabile folosind drept puncte de sprijin coastele sănătoase din jur, alcătuind un fel de țesătură flexibilă. Astfel durerea și senzația de disconfort respirator postoperator au scăzut dramatic, permițând o refacere mai rapidă”, informează dr. Andrei Dobrea.

Procendându-se astfel, medicul a menționat că a fost diminuat riscul infecțiilor și totodată, a fost eliminată necesitatea unei reinterventii după vindecare, în scopul scoaterii plăcilor metalice. În aceste condiții, coastele se vor suda natural, informează medicul.

„Prin absența unui implant de durată s-a scăzut riscul infecțiilor și s-a desființat nevoia unei reintervenții după vindecare pentru scoaterea plăcilor metalice. Evident, după o anumită perioadă, coastele se vor suda natural, iar firele se vor resorbi complet, fără a rămâne altceva decât țesuturile proprii. Pacientul a fost externat după o săptămâna de la traumatism. La controlul postoperator, acesta este într-o stare foarte bună, reluând aproape complet efortul fizic uzual. Durerile sunt minime, fără a avea nevoie de tratament în acest sens”, a mai spus dr. Andrei Dobrea.

În același context, reprezentanții spitalului au precizat că aproximativ 20% din decesele prin traumă se datorează leziunilor toracice, indiferent de mecanismul de producere.

„Traumatismele toracelui sunt frecvente (provocate fie prin accidente rutiere, accidente de muncă, agresiuni sau accidente casnice)”, mai explică reprezentanții spitalului.

Foto: Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – SUUB

 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
Peste 1 milion de euro, ascunși de angajații Permise și RAR Suceava, găsiți în găleți,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Momentul ȘOCANT în care un pilot este ASPIRAT prin fereastră în timpul aterizării
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: 'Am luat o decizie...
Schimbări de ultimă oră pentru România! Iohannis a semnat decretul. Se aplică de ASTĂZI!
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Adevărul despre moartea lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit la autopsie
Inchide