Paisprezece trenuri circulă suplimentar în perioada sărbătorilor de iarnă

Paisprezece trenuri circulă suplimentar în perioada sărbătorilor de iarnă
Publicat: 19/12/2013, 14:49
Actualizat: 11/02/2019, 10:07

Paisprezece trenuri de călători vor circula suplimentar din 25 decembrie până în 5 ianuarie, pe rute care fac legătura între București și mai multe orașe, printre care Craiova, Brașov, Botoșani, Iași, Timișoara, Suceava și Vatra Dornei, a anunțat, joi, CFR Călători.

„În perioada 25 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, pentru adaptarea capacității de transport la solicitările traficului de călători prilejuit de sărbătorile de iarnă, vor circula suplimentar 14 trenuri”, arată CFR Călători, într-un comunicat de presă remis agenției MEDIAFAX.

Reprezentanții CFR Călători au precizat că vor fi suplimentate, cu aproximativ 50 de vagoane clasă, vagoane de dormit și cușete, trenurile care circulă pe cele mai folosite rute, din București spre Craiova, Brașov, Bicaz, Botoșani, Iași, Timișoara, Baia Mare, Arad, Suceava și Vatra Dornei.

De asemenea, trenurile care fac legătura între stațiunile de pe Valea Prahovei și principalele orașe ale țării vor fi suplimentate cu vagoane.

CFR Călători a precizat că în zilele cu trafic redus de călători, din perioada 25 decembrie – 4 ianuarie, vor fi anulate unele trenuri InterRegio și Regio, acestea urmând să fie comunicate în stațiile de plecări/sosiri.

Pasagerii au reduceri de 10 la sută pentru călătoriile dus-întors, 25 la sută în baza cardului TrenPlus și între 10 și 25 la sută cu Minigrup de 2-5 persoane, această ofertă fiind valabilă în toate zilele săptămânii, mai puțin vineri, duminică și în ziua plecării trenului. Biletele pot fi procurate de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele XsellKiosk din gări, de la automatele ZebraPay, prin rezervare telefonică, de la casele de bilete din gări și agențiile de voiaj CFR sau de la agențiile de turism, a precizat sursa citată.

Agențiile de voiaj CFR vor avea program obișnuit de lucru în 23 și 30 decembrie și program între orele 08.00 și 15.30 în zilele de 24, 27, 31 decembrie și 3 ianuarie. În 25, 26 decembrie și 1, 2 ianuarie, agențiile de voiaj CFR vor fi închise.

Călătorii pot obține informații despre circulația trenurilor de pe pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, precum și la numerele de telefon 021/9521 (în trafic intern) și 021/3145528 (trafic internațional Gara de Nord București).