PANDEMIE AMÂNATĂ. OMS tergiversează anunțul așteptat cu sufletul la gură de întreaga lume/ Care este motivul

PANDEMIE AMÂNATĂ. OMS tergiversează anunțul așteptat cu sufletul la gură de întreaga lume/ Care este motivul
Șeful OMS
Publicat: 09/03/2020, 19:56
Actualizat: 09/03/2020, 19:57

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să amâne declararea pandemiei, dar directorul OMS, Dr. Tedros Adhanom, a recunoscut la conferința de luni pe tema coronavirusului că „amenințarea este foarte reală”. Suntem „la o virgulă distanță” de anunțul OMS, așteptat cu sufletul la gură de toate statele lumii, spune Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României în Comitetul executiv al OMS.

„Acum, dat fiind că virusul s-a extins în atât de multe ţări, ameninţarea unei pandemii a devenit foarte reală”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Șeful OMS a explicat de ce amână momentul când va declara pandemie: „doar câteva ţări prezintă semnale privind contagierea intensă la nivelul comunităţilor. Oricum, ar fi prima pandemie din istorie care ar putea fi sub control. Deciziile care se iau acum la nivelul Guvernelor, în Sănătate, Economie Administrații locale și chiar deciziile familiilor, la nivel individual, pot influența evoluția epidemiei ”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă la Geneva.

La rândul său, dr. Mike Ryan, director executiv al Programului de urgenţă al OMS.

„Atunci când avem 100 de ţări şi 100.000 de cazuri, a venit momentul să te gândeşti, dar fiind că acum două săptămâni erau afectate doar 30 de ţări”, a afirmat, la rândul său, dr. Mike Ryan, director executiv al Programului de urgenţă al OMS.

OVER 110,000 CORONAVIRUS CASES

OVER 110,000 CORONAVIRUS CASES: The World Health Organization holds their daily press briefing on the latest coronavirus updates. Italy, the site of the worst outbreak outside of Asia, announced yesterday that it would quarantine 16 million people as it struggles to contain the spread of coronavirus, with locals calling their home ‘the new Wuhan.’ Saudi Arabia closed off travel from nine other countries as part of their effort in slowing the spread of coronavirus, while the United States is reporting the number of confirmed cases is at least 545. There are now over 110,000 confirmed cases around the world across 97 countries.

Publicată de NowThis pe Luni, 9 martie 2020

Potrivit unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins, în întreaga lume se înregistrează peste 111.300 de cazuri de coronavirus şi 3.892 de persoane decedate.

Președintele Societății Române de Microbiologie a explicat pentru  GÂNDUL.RO faptul că, faptic, suntem în momentul în care infecția cu noul coronavirus a ajuns pe trei continente, ceea ce reprezintă condiția pentru ca Organizația Mondială a Sănătății să declare pandemie.

„În momentul de față, cu toate că OMS ezită să declare pandemia, eu trebuie să vă spun, și spun aici prima dată, nu am mai spus până acum, totuși, condițiile sunt cele la care trebuie să ne gândim că discutăm despre o pandemie. Înseamnă că trebuie să ai transmitere pe trei continente. Nu e declarată, dar din punct de vedere faptic, nu vreau să alertez pe nimeni, dar așa este”, a declarat Alexandru Rafila, invitat al Emmei Zeicescu în emisiunea Gândul Live.

„Asta spune regula OMS: când transmiterea este susținută pe trei continente, putem să discutăm despre pandemie. Suntem la o virgulă distanță (de pandemie – n.r.) pentru că avem Asia, cu câteva focare foarte serioase, Europa, unde Italia e afectată și numărul de cazuri noi se multiplică destul de rapid și în Franța și în Spania și Marea Britanie, și discutăm de continentul nord-american. În momentul în care o să avem clar lucru că acolo se transmite în comunitate, atunci o să ajungem în situația de pandemie”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie pentru GÂNDUL.RO

Tags:
Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului