PANDEMIE | Animal de la grădina zoologică, testat pozitiv pentru coronavirus. Alte șase prezintă simptomele specifice

Redactor:
Gandul
PANDEMIE | Animal de la grădina zoologică, testat pozitiv pentru coronavirus. Alte șase prezintă simptomele specifice
PANDEMIE | Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Un tigru de la Grădina Zoologicădin Bronx din New York fost diagnosticat pozitiv cu noul Covid-19, potrivit unui comunicat de presă al companiei Wildlife Conservation Society.

Alți șase tigri și lei de la grădina zoologică prezintă, de asemenea, simptome, dar încă nu au fost testate pentru boala infecțioasă, reltează Mirror.

Nadia, tigrul malaezian, în vârstă de patru ani, a fost testat din „precauție”. Acesta avea simptome specifice: tuse seacă și lipsa poftei de mâncare.

Sora ei Azul, doi tigri amur și trei lei africani prezintă, de asemenea, simptome, dar toate pisicile, însă se crede că toți se se crede că toți cei șapte lei și trigi se vor recupera.

Societatea de conservare a vieții sălbatice, compania-mamă a grădinii zoologice Bronx, a declarat într-un comunicat de presă că „sunt luate toate măsurile preventive pentru întregul personal care are grijă de ele”.

„Deși au prezentat o oarecare scădere a apetitului, pisicile de la Grădina Zoologică din Bronx se află sub îngrijire veterinară și sunt alerte și interacționează cu îngrijitorii lor. (…) Nu se știe cum se va dezvolta această boală la pisicile mari, deoarece diferite specii pot reacționa diferit la infecțiile noi, dar vom continua să le monitorizăm îndeaproape și să ne așteptăm la recuperări complete”, potrivit sursei citate.

Oficialii grădinii zoologice cred că pisicile ar fi putut fi infectate de o persoană care lucrează la grădina zoologică, care era asimptomatică.

Grădina zoologică Bronx a fost închisă temporar din 16 martie.

În timp ce tigrul a fost primul animal cunoscut care a testat pozitiv pentru coronavirus în SUA, există și alte raportări despre animale care prind virusul.

 

 

Inchide