PANDEMIE. Medicul epidemiolog Mihai Moisescu, mesaj tranșant: ”Să spui că nu există acest virus e ca și cum ai nega existența cancerului”

PANDEMIE. Medicul epidemiolog Mihai Moisescu, mesaj tranșant: ”Să spui că nu există acest virus e ca și cum ai nega existența cancerului”
Un focar de COVID-19 a închis o fabrică de confecţii cu aproape 500 de angajaţi din Brăila
Publicat: 09/07/2020, 13:15
Actualizat: 09/07/2020, 13:16

România a înregistrat, azi, un nou record negativ în ceea ce privește numărul pacienților infectați cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, la ora 13.00, că încă 614 persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore, iar medicul epidemiolog Mihai Moisescu – director al Direcției de Sănătate Publică Cluj – consideră că negarea unui astfel de pericol este pur și simplu halucinantă.

Din păcate, mulți oameni sunt de părere că ”nu există noul coronavirus” și că totul face parte dintr-o ”conspirație mondială” menită a limita drepturile și libertățile cetățenilor. Însă mediul epidemiolog Mihai Moisescu are o părere tranșantă și spune că situația este ”gravă”.

”Să spui că nu există acest virus e ca și cum ai nega existența cancerului. E o tendință tot mai mare de negare. Sunt probleme în toată țara, după cum ați văzut. Noi mai avem patru locuri la ATI, atât. Nici asta nu e suficient să înțeleagă lumea că e gravă situația? (n.red. – la Cluj, în cele două spitale care tratează pacienții cu Covid, Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie mai sunt doar 4 locuri libere pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă) Numărul celor care nu cred în virus sau spun că e ceva banal este în creștere și nu înțeleg de ce. Lumea s-a relaxat mult prea repede, mult prea ușor, iar virusul circulă în comunitate. Ce să mai spună medicii aceștia care sunt acolo cu pacienții?Ce mai pot spune când văd că nu mai cred oamenii că suntem în criză și nimeni nu vrea să asculte? Să nu simtă frustrare? Sunt oameni care stau de luni de zile departe de familii și apar anumite persoane care vorbesc cu multă lejeritate despre conspirații și mai știu eu ce fabulații”, a declarat epidemiologul Mihai Moisescu, potrivit informațiilor publicate de g4media.ro.

Mihai Moisescu: ”Pentru ce stau medicii în spitale și tratează acest virus? Fiindcă nu există? Riscul e foarte mare”

Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj mai spune că există un risc foarte mare, care nu trebuie minimalizat sau negat, iar criza medicală indusă de noul coronavirus nu poate fi depășită decât printr-un ”efort comun” al întregii societăți.

Încă nu există soluții viabile care să lupte împotriva noului coronavirus, iar pentru ca această criză medicală fără precedent să fie depășită sunt necesare eforturi comune ale întregii societăți. Măsurile de protecție nu trebuie tratate cu superficialitate, existând o transmitere comunitară a virusului, avertizează medicul epidemiolog Mihai Moisescu.

”Înțelegeți oameni buni că virusul acesta există, nu avem un vaccin pentru el și pentru a trece peste această perioadă e nevoie de un efort comun al întregii societăți. Soluții? Nu le înțelege, observ, mai nimeni acum, deși sunt foarte simple și la îndemână: adică să purtăm măști, să ne spălăm pe mâini, să evităm aglomerația, lucruri simple. Nimeni. De ce? Pentru ce stau medicii în spitale și tratează acest virus? Fiindcă nu există? Riscul e foarte mare. Avem transmitere comunitară”, precizează directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”