PANDEMIE. Nou bilanț al deceselor cauzate de complicațiile îmbolnăvirilor de COVID-19 din SUA. Patru țări UE vor un vaccin, rapid

Redactor:
Ionel Văduva
PANDEMIE. Nou bilanț al deceselor cauzate de complicațiile îmbolnăvirilor de COVID-19 din SUA. Patru țări UE vor un vaccin, rapid
Nou bilanț al deceselor cauzate de complicațiile îmbolnăvirilor de COVID-19 din SUA. Patru țări UE vor un vaccin, rapid / Sursă foto: Shutterstock / caracter ilustrativ

În SUA, infecția cu SARS-CoV-2 și-a luat un nou tribut în vieți omenești, astfel că noul bilanț al deceselor cauzate de complicațiile îmbolnăvirilor de COVID-19 este de 919 morți în 24 de ore, iar riscul de creștere a acestui număr este mare ca urmare a protestelor din ultimele zile.

Anunțul a fost făcut miercuri, 3 iunie 2020, la ora 20:30 (joi, 00:30 GMT) de vocile autorizate ale universității americane Johns Hopkins.

Dacă peste Ocean, sutele de mii de manifestanţi se adună, fără să respecte distanţarea socială, pentru a-şi face cunoscute revendicările strigând şi uneori tuşind sub efectul gazelor lacrimogene, în peste 140 de oraşe ale ţării, la nivel european Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos se aliază pentru asigurarea unui vaccin, anunță AFP, informațiile fiind preluate și de presa internă.

Bilanțul prezentat de renumita universitate ridică la mai bine de 107.000 numărul total al morţilor din SUA. Până în prezent, peste Ocean au fost înregistrate aproximativ 1.850.000 de cazuri, potrivit datelor actualizate continuu de sursa citată anterior.

Cu toate că pandemia încetineşte în SUA, după vârful atins la jumătatea lui aprilie, profesioniştii din domeniul sănătăţii se îngrijorează, după manifestaţiile împotriva brutalităţii poliţiei şi rasismului, de o revenire în săptămânile ce vor urma.

Patru țări UE au format o alianță pentru producerea unui vaccin

Dacă SUA se află în pragul unui război civil, iar riscul de revenire în masă a infecțiilor cu noul coronavirus este mai aproape decât oricând, Franţa, Germania, Italia şi Ţările de Jos au stabilit să formeze o alianță prin care să asigure producerea unui potenţial vaccin anti-COVID-19 în Europa.

Cele patru membre ale blocului comunitar iau în calcul diverse iniţiative promiţătoare şi sunt în discuţii cu diverse societăţi farmaceutice, este anunțul făcut de Ministerul Sănătăţii Publice olandez prin intermediul unui comunicat de presă.

Această alianță are drept scop producția de vaccinuri pe teritoriul european, acolo unde acest lucru este posibil, a adăugat ministerul citat.

Alianţa celor patru ţări îşi propune să garanteze că un număr suficient de doze de vaccin vor fi disponibile pentru blocul comunitar (UE27) şi pentru ţări cu venituri reduse, în mod deosebit din Africa.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
O vezi zilnic la TV, dar nu știai că a semnat un contract cu Mega...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Cum prepari acasă, de fapt, peștele în mod corect. La detaliul ăsta nu e atent...
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide