PANDEMIE. Românii din străinătate solicită ajutorul statului pentru a reveni în țară

PANDEMIE. Românii din străinătate solicită ajutorul statului pentru a reveni în țară
Avion al condamnaților, pe ruta Italia-București! Cine sunt „pasagerii” de la bord / Foto: Tarom
Publicat: 17/05/2020, 19:45
Actualizat: 06/04/2021, 23:26

Din cauza restricțiilor de zbor către și din țările europene, câteva sute de români se află în situația de a nu putea reveni din nou în țară. Zborurile vor fi suspendate cel puțin până la începutul lunii viitoare. Mulți dintre cei rămași peste hotare nu mai au un acoperiș deasupra capului, solicitând ajutorul autorităților din România, relatează Digi 24.

Peste 70 de români sunt blocați în orașul mexican Puerto Vallarta. Aceștia solicită ajutorul autorităților române pentru a fi repatriați. Spun că nu sunt infectați cu noul coronavirus. Au stat în izolare de la 1 martie. Cetățenii români fac parte din echipajele mai multor nave de croazieră.

Românii blocați în străinătate solicită ajutoroul României:

Ionuț Vîlsan, marinar român blocat în Mexic, pentru Digi24 : „Suntem plimbați de la o zi la alta. Nimeni nu ne aude. Din câte am observat, cei de la Ministerul Afacerilor Externe nu au știut absolut nimic. Am vorbit cu Ambasada României din Mexic șaceștia ne-au spus să fim tari, că ei cer mai multe informații de la statul mexican, dar se pare că nu s-a rezolvat nimic”, a declarat

„Suntem într-o situație de criză, rămânem fără bani. Încercăm să apelăm la ajutorul statului, dar nu primim nicio informație concretă, ce se întâmplă cu noi, cum putem reveni în țară. Am achiziționat mai multe bilete de avion, toate s-au anulat. În momentul de față cei de la club pun presiuni foarte mari pe mine pentru a părăsi locația unde stau și țara, fără să mă mai ajute în vreun fel. Mă șicanează. Suntem într-o situație foarte critică. Nu se știe mâine ce se întâmplă cu noi, putem rămâne fără acoperiș în orice moment, putem rămâne pe stradă. Nu se mai poate sta aici!”, a declarat pentru Digi 24, sportiva româncă Alina Crăciun, blocată în Italia.