Papa Francisc: Avortul este ca angajarea unui asasin, opoziția fiind o chestiune umană, nu religioasă

Redactor:
Razvan Tupa
Papa Francisc: Avortul este ca angajarea unui asasin, opoziția fiind o chestiune umană, nu religioasă
Papa Francisc compară avortul cu angajarea unui asasin plătit și spune că o ființă umană nu e niciodată incompatibilă cu viața, îndemnându-i pe preoți și pe doctori să sprijine familiile să ducă sarcinile până la capăt, notează platforma Time.com.

Suveranul pontif a vorbit sâmbătă despre faptul că avortul nu poate fi scuzat niciodată, nici măcar atunci când fetusul este grav bolnav iar șansele de a supraviețui sunt foarte mici.

Francisc a vorbit în fața participanților la o conferință anti-avort și a arătat că opoziția față de avort nu este o problemă religioasă ci una umană.

„E îngăduit să renunți la o viață pentru a rezolva o problemă?” a întrebat Francisc, „E îngăduit să angajezi un asasin pentru a rezolva o problemă?”.

Liderul bisericii catolice a denunțat practica avortului pe baza testelor prenatale arătând că ființa umană „nu este niciodată incompatibilă cu viața”.

Chiar și copiii care sunt sortiți pieirii chiar la naștere sau la scurt timp după aceasta merită să primească îngrijiri medicale, a adăugat Francisc, care a subliniat faptul că părinții trebuie să fie sprijiniți ca să nu se teamă și să nu se izoleze.

„Grija arătată acestor copii îi ajută pe părinți să depășească perioada de doliu și să nu o perceapă ca un moment al pierderii ci un pas pe care îl fac împreună”, a notat Papa.

Francisc a vorbit ferm împotriva avortului dar a arătat înțelegere față de femeile care au recurs la această procedură și a formulat măsuri care să ușureze acordarea iertării în biserică pentru păcatul avortului.

Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai și 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună!”.

Inchide