Parcările publice de pe bulevardele din Sectorul 4 au intrat în regim de tarifare. Iată cum poți plăti locul de parcare

Parcările publice de pe bulevardele din Sectorul 4 au intrat în regim de tarifare. Iată cum poți plăti locul de parcare
Publicat: 24/08/2021, 15:03
Actualizat: 24/08/2021, 15:04

Cel puțin 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcția Mobilitate Urbană, au intrat în regim de tarifare. Taxa pentru locurile de parcare se poate plăti prin aplicația AmParcat.

Aplicația AmParcat este extrem de utilă pentru șoferii care vor să își găsească un loc de parcare, iar plata acestuia se face în cel mai simplu mod posibil, direct de pe telefon.

AmParcat este deja disponibilă în Bucureşti şi Oradea, iar de curând a fost implementată şi în Focşani.

Aplicația poate fi descărcată de pe site-ul Amparcat.ro sau din Googleplay ori Appstore și îți va găsi automat parcarea în care te afli, îţi selectează automat tariful orar şi îţi permite plata prin apăsarea unui singur buton.

Spațiile de parcare de pe bulevarde au fost reorganizate și împărțite în două zone tarifare, marcate cu galben și cu verde, în funcție de gradul de aglomerare, precum și de existența mai multor puncte de interes pentru cetățeni, arată hotărârile Consiliului Local al Sectorui 4.

Cât costă un loc de parcare

Zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituții publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locații în care fluxul de mașini este unul redus.

Parcările se găsesc pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Șoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinței și Luică

Banii încasați din aceste tarife vor fi folosiți pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piața Sudului sau cea din zona străzii Tulnici.

Trebuie menționat faptul că intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8-18, în rest fiind gratuit.

Plata parcării se poate face extrem de simplu, prin SMS la numărul 7424 sau folosind aplicația Primăria Sectorului 4.

Pentru persoanele care nu respectă regulamentul de parcare, angajații Direcției Mobilitate Urbană vor bloca roțile autovehiculul, pe cheltuiala conducătorului auto.