Părinții lui Ionuț Anghel, audiați la parchetul instanței supreme în dosarul decesului fiului lor

Părinții lui Ionuț Anghel, audiați la parchetul instanței supreme în dosarul decesului fiului lor
Publicat: 30/09/2013, 17:59
Actualizat: 07/02/2019, 09:41

Părinții copilului de patru ani ucis de câini vagabonzi în Capitală, soții Anghel, au fost audiați, luni, de procurorii parchetului instanței supreme, în dosarul în care anchetatorii au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă.

La ieșirea de la Parchet, tatăl lui Ionuț, Valentin Anghel, a infirmat informația potrivit căreia el și soția lui s-ar fi constituit parte civilă în dosarul penal, cu pretenții civile de un milion de euro.

Tatăl copilului nu a vrut să răspundă la alte întrebări formulate de presă.

Tot luni, Cristian Lemnaru a fost la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a fi anunțat că este pus sub învinuire în calitate de director al Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 2.

Șeful ADP Sector 2 a declarat, la ieșirea de la Parchetul instanței supreme, că se ferește să dea declarații la acest moment, acuzația fiind „destul de gravă”, iar cauza penală pe rol. El a precizat că luni s-a stabilit doar ca în zile următoarele să revină la Parchet, pentru a da o declarație completă, după ce își va pregăti apărarea.

Întrebat despre situația câinilor care în 2 septembrie l-au omorât pe copilul de patru ani, în apropierea Parcului Tei, Lemnaru a răspuns: „Niciodată nu a avut ADP-ul în grijă acei câini, câinii nu erau ai ADP-ului, iar terenul unde s-a întâmplat acea nenorocire nu aparținea domeniului public”.

Întrebat în legătură cu strângerea câinilor de pe străzi, Lemnaru a spus că „niciodată nu a fost responsabilitatea ADP”.

„Consideră că și în România, ca și în alte țări, parcurile nu trebuie îngrădite, reprezintă un loc public cu intrări și ieșiri pentru oamenii care le folosesc”, a mai spus Lemnaru.

Luni, a fost la Parchetul instanței supreme și Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului pe care Ionuț Anghel a fost sfâșiat de câini. Acesta nu a făcut nicio declarație despre implicarea sa în acest caz.

Administrația Domeniului Public al Sectorului 2, reprezentanții SC Tei Rezidențial și Constantin Ciorăscu sunt urmăriți penal în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat, vineri, că reprezentanții legali ai Administrației Domeniului Public (ADP) al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidențial SRL București, precum și Constantin Ciorăscu au fost citați pentru a li de aduce la cunoștință învinuirile și pentru a fi audiați în calitate de învinuiți, în cauza având ca obiect decesul lui Ionuț Anghel.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică fac cercetări în acest dosar pentru ucidere din culpă.

Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului București, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanței supreme.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuț Anghel și verifică dacă au fost respectate dispozițiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Aurica Anghel, bunica lui Ionuț, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Carmen Secăreanu, președinta Asociației Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociației Caleidoscop, Marcela Pîslă, președinta Asociației „Cuțu, cuțu”, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuț Anghel a fost omorât de câini, și Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuț Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei, au fost audiați în acest dosar.

Șase câini au fost ridicați în 2 septembrie de pe proprietatea firmei de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini Ionuț Anghel.

Unul dintre aceștia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA și adoptat de Fundația Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Polițiștii au amendat firma SC Tei Rezidențial SRL, care are în administrare terenul unde a fost ucis de câini Ionuț Anghel. Reprezentanții firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietății, declarau pentru MEDIAFAX surse din Poliția Capitalei.

De asemenea, paznicul proprietății a fost amendat de polițiști cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-A DAT ORDIN pentru toată Europa. Decizia intră în vigoare chiar de astăzi, 7 MAI
O mare greșeală în sensul giratoriu. De ce nu țin cont mulți șoferi
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni