Parohul Emil Cărămizaru: „Lume ca la Vadim Tudor am avut doar la resfințirea bisericii”

Parohul Emil Cărămizaru: „Lume ca la Vadim Tudor am avut doar la resfințirea bisericii
Publicat: 16/09/2015, 15:57

Sute de oameni de toate vârstele așteaptă la rând, care se întinde de la intrarea în biserică până pe străzile laterale, pentru a trece pe la catafalcul pe care se află sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Vadim Tudor.

Oamenii așteaptă aproximativ o oră pentru a ajunge în Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde intră grupuri de câte 40 de oameni. Aproximativ 300 de oameni pe oră au trecut miercuri pe la sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Vadim Tudor.

„Mii de oameni din București, dar și din Cluj, Baia Mare, Iași, Constanța și Craiova au venit, începând de marți, să-i aducă un omagiu lui Corneliu Vadim Tudor, atât de multă lume nu am mai avut decât la resfințirea de 300 de ani a bisericii și la Hramul cel Mare de Sfântul Nicolae. Corneliu Vadim Tudor a fost la resfințirea de 300 de ani a bisericii și a stat alături de membrii Sfântului Sinod, de Preafericitul Daniel și reprezentanții celor cinci patriarhii care au participat la resfințire”, a spus preotul paroh al bisericii din Capitală, Emil Cărămizaru.

Potrivit acestuia, oamenii au venit cu flori și lumânări în mână, stau cuminți și așteaptă la rând, ca într-o zi de mare sărbătoare religioasă.

„Este extraordinar comportamentul acestor oameni, stau cuminți, cu demnitate, copii, bătrâni, oameni în cârje, de parcă ar fi la o mare sărbătoare religioasă. Este emoționant să-i vezi așteptând să se închine și să aducă un ultim omagiu lui Vadim Tudor”, a mai spus parohul Emil Cărămizaru.

Potrivit acestuia, la cererea familiei lui Corneliu Vadim Tudor, biserica va rămâne deschisă și în noaptea de miercuri spre joi, noaptea trecută fiind închisă la ora 01.00 și redeschisă dimineață, la 07.00.

„Biserica va rămâne deschisă toată noaptea, așa cum am fost rugați de familia lui Cornel Vadim Tudor. Vreau să precizez că în această seară, la ora 19.00, va avea loc o slujbă de pomenire, care va fi oficiată de preasfințitul Timotei Prahoveanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștiului, care va citi mesajul Preafericitului Părinte Daniel. Și, să vedeți ce coincidență, în urmă cu o săptămână am programat pentru astăzi, la ora 17.00, o slujbă de parastas pentru marele poet care a scris imnurile brâncovenești, Ioan Alexandru. Vom face slujba bunului lui prieten, poetului Ioan Alexandru, alături de trupul neînsuflețit al lui Vadim Tudor”, a mai spus părintele paroh.

El a precizat că joi dimineață, la ora 10.00, în Biserica Sfântul Gheorghe, de la kilometrul 0, va mai fi oficiată o scurtă slujbă, după care sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Vadim Tudor va fi transportat la cimitirul Ghencea civil, unde va avea loc slujba de înmormântare, fiind oficiat un ceremonial religioas și militar.

Preotul paroh a ținut să precizeze că Vadim Tudor venea des în această biserică, mai ales seara, după ora 20.00, iar atunci îl ruga să deschidă racla cu moaștele Sfântului Nicolae și rămânea să se roage minute în șir.

„Venea aici foarte des, de regulă seara, după ora 20.00, mă ruga să-i deschis racla cu moaștele Sfântului Nicoale și se ruga. Zicea că este o mare binecuvntare această biserică a lui Brâncoveanu. Îmi spunea: «Măi frate Emil, gândește-te că aici au fost Brâncoveanu, Eminescu, Mihai Viteanul, care a dus mâna Sfântului Nicolae. Îți dai seama ce binecuvântare pentru această țară», îmi spunea Vadim”, a povestit preotul paroh.

El a mai spus că dorința lui Cornel Vadim Tudor a fost aceea ca atunci când va muri să fie adus la această biserică, iar slujba să fie ținută după orânduiala ortodoxă. „Mi-a zis de multe ori, nu o dată, ca nu cumva atunci când va pleca din lumea aceasta să nu-l aduc la această biserică, iar slujba să fie ținută după orânduiala noastră ortodoxă, a neamului pe care l-a iubit atât de mult”, a mai spus preotul Cărămizaru.

Preotul paroh a precizat că Vadim Tudor a dorit să fie depus în această biserică a marelui martir și sfânt Constantin Brâncoveanu întrucât la acest lăcaș „a fost prohodit” și Mihai Eminescu, în ziua de 17 iunie 1889.

La catafalcul pe care se află sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Vadim Tudor sunt mai multe coroane și jerbe de flori. Administrația Prezidențială a trimis, marți, o coroană de flori.

Gheorghe Nețoiu a trimis o coroană în culorile tricolorului, din garoafe roșii și crizanteme galbene și albastre.

Totodată, Patriarhia Română a transmis o scrisoare de condoleanțe către familia lui Corneliu Vadim Tudor, care a încetat din viață luni, la vârsta de 65 de ani.

Corneliu Vadim Tudor urmează să fie înmormântat joi, la cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Conducerea Senatului a respins, marți, solicitarea soției lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului senator să fie depus în holul Camerei legislative.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în București, era scriitor, politician și jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European și fost senator.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...