PATERNITATEA unui copil, motivul ÎNCĂIERĂRII dintre clanurile de romi. În video, UN SINGUR POLIȚIST. În comunicatul IGPR, 19 POLIȚIȘTI și 5 JANDARMI

PATERNITATEA unui copil, motivul ÎNCĂIERĂRII dintre clanurile de romi. În video, UN SINGUR POLIȚIST. În comunicatul IGPR, 19 POLIȚIȘTI și 5 JANDARMI
Publicat: 06/07/2018, 20:50
Actualizat: 02/10/2018, 16:37

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), pentru aplanarea conflictului de pe strada Radu Teoharie din Târgu Neamț, au intervenit 19 polițiști și 5 jandarmi, însă primii care au sosit la caz au fost doi oameni ai legii.ATENȚIE!Videoclipul care surprinde momentul încăierării conțineimagini violente!

„Poliția orașului Târgu Neamț a fost sesizată, prin 112, de către o femeie, despre faptul că, pe strada Radu Teoharie din orașul Târgu Neamț, are loc unconflictîntre mai multe persoane, care se lovesc reciproc cu diferite corpuri contondente. Menționăm că numărul aproximativ al persoanelor participante nu a fost comunicat telefonic de către apelantă,” se arată în comunicatulIGPR. „Ca reacție imediată, conform principului cel mai aproape de locul evenimentului intervine, la fața locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică, format dindoi polițiști, care a ajuns la locația indicată, în mai puțin decinci minutede la sesizare. Luând în calcul numărul mare de participanți și comportamentul violent al acestora, pentru aplanarea conflictului,s-a folosit armamentul din dotarede către unul dintre polițiștii ajunși la fața locului, care a executat, în plan vertical,CINCI FOCURI DE ARMĂ.

Celălalt polițist a ținut permanent legătura cu dispeceratul unității, transmițând informații în timp real și solicitând sprijinul unor forțe suplimentare. După aproximativ 5 minute de la sosirea primei patrule, la fața locului a ajuns și un echipaj din cadrul formațiunii de Investigații criminale din cadrul Poliției Târgu Neamț, format din doi polițiști, care se aflau în ținută civilă. Ulterior, după alte câteva minute, au mai intervenit doi polițiști rutieri, doi polițiști de investigații criminale, precum și șeful formațiunii de Ordine publică, toți din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț. La acest eveniment au acționat în total, în sistem integrat, 19 polițiști și 5 jandarmi, care au participat la aplanarea conflictului, separarea grupurilor și implicit identificarea și conducerea la sediul Poliției orașului Târgu Neamț a persoanelor implicate”, încheie IGPR.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că punct de plecare al conflictului au fost divergențele privind PATERNITATEA unui copil.

Au fost distruse geamurile unui spațiu comercial și ale unei locuințe, iar un autoturism a fost avariat.

Potrivit documentului citat, au fost reținute 10 persoane pentru infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice și încăierare.

Ulterior, au mai fost identificate alte 42 de persoane participante, iar dintre acestea, s-a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț extinderea urmăririi penale pentru încă 15, 4 fiind deja depistate și audiate.

Bătaia cu bâte, furci, topoare, răngi, sticle și pietre a avut loc pe strada Radu Teoharie, în zona Liceului „Vasile Conta” din orașul Târgu Neamț, în noaptea de joi spre vineri. La un moment dat, un polițist sosit la fața locului, acționând de unul singur, s-a interpus între clanurile rivale și a tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, pentru a calma spiritele, dar combatanții, printre care se aflau și femei, nu au părut a fi foarte impresionați, potrivit unor imagini care au apărut în spațiul public după eveniment.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase