Patronatele i-au propus lui Iohannis un „punct zero” al mișcării patronale din România

Patronatele i-au propus lui Iohannis un punct zero al mișcării patronale din România
Publicat: 20/05/2015, 15:11

Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român a precizat că, în cadrul întâlnirii cu șeful statului, s-a ridicat și problema Codului Fiscal, arătând că a fost vorba despre o temă extrem de dezbătură.

„Președintele poate să promulge o lege sau nu, în funcție de ce informații are și de ceea ce este sfătuit, ori sunt anumite legi pe care noi, cu siguranță, îl vom sfătui să nu le promulge, pentru că vor avea atingeri grave asupra mediului de afaceri din România”, a afirmat Lucian.

Întrebat dacă prin aceste legi se află și Codul Fiscal, Ion Lucian a răspuns: „Și Codul Fiscal. Noi spunem că aici se face o analiză și toți ne vom putea spune părerea, iar președintele, la sfârșit, va lua decizia”.

El a mai menționat că președintele Iohannis a promis celor din mediul de afaceri că îi va consulta de fiecare dată când va considera că este nevoie de acest lucru.

Potrivit acestuia, reprezentanții mediului de afaceri din România i-au propus președintelui Klaus Iohannis „un punct zero” al mișcării patronale din România, prin organizarea Forumului Patronatelor din România, la care să fie invitate toate organizațiile din țară.

„E nevoie de o evaluare concretă a ceea ce reprezintă mișcarea patronală în România. Noi considerăm că o mișcare patronală puternică la nivel național al trebui să însemne că nimic important în economie, nicio decizie să nu se ia fără să fim consultați, ori la această oră acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus Lucian, precizând că este nevoie, „pe termen mediu și scurt, de o stabilitate din punct de vedere al fiscalității și o ireversibilitate legislativă”.

„Este nevoie, dacă s-a dat o lege, să se știe că trei, patru ani de zile acea lege va rămâne și companiile să își poată construi afacerile în funcție de această legislație”, a arătat el.

Reprezentanții patronatelor din România i-au mai propus șeful statului să se creeze o o comisie de dialog președinție-patronate, la care să se poată discuta cu exactitate de ce este nevoie în mediul de afaceri.

„Președinția va putea, astfel, să primească informații directe de la noi, de la cei implicați în mișcarea patronală”, a mai spus Ion Lucian.

Reprezentantul Uniunii Naționale a Patronatului Român a mai spus că președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu aceste întâlniri periodice cu mediul de afaceri.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni participă Daniela Nemoianu, președintele Camerei de Comerț Americană în România, Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Florian Costache, președintele Patronatului Național Român și președinte CES, Ovidiu Nicolescu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Matei Agathon, vicepreședintele Alianței Confederațiilor Patronale din România, George Constantin Păunescu, președintele Uniunii Generale a Industriașilor din România, Mihai Marcu, președintele Romanian Business Leaders, Steven van Groningen, vicepreședintele Consiliului Investitorilor Străini, Cristian Pârvan, președintele Patronatului Serviciilor Private din România, Adrian Vascu, prim-vicepreședintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, Sorin Minea, președintele Romalimenta, Mihai Manoliu, președintele Confederației Naționale a Patronatului Român, Ioan Dan Gheorghiu, președintele Confederației Patronale Concordia, Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român și Mihai Ionescu, secretar general al Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului