Patronul lanțului de restaurante Chocolat a fost REȚINUT

Patronul lanțului de restaurante Chocolat a fost REȚINUT
Publicat: 13/11/2015, 09:46

Patronul Chocolat, suspectat că, alături de alți patroni de localuri a făcut evaziune prin gestiune contabilă dublă, cu ajutorul unui program informatic, a fost reținut vineri dimineață de procurori.

Alături de el, au fost reținuți Mihail Moroșan și Cristian Cucona, asociați la societatea Solutions Center S.R.L. din Constanța, care a furnizat programul, și Maria Mihaela Cartas, contabila șefă la Chocolat, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorii au dispus măsura controlului judiciar față de: Iuliana Vespe, casieră, Cezarian Romeo Pufu, director de laborator, Mihai Samson, manager de control și asociat cu Tudor Constantinescu pe unele firme, Cristina Pismaac, contabilul firmelor, Alex Cristian Nistor, manager Chocolat Dorobanți, au precizat sursele citate.

Procurorii DIICOT și polițiștii de combatere a criminalității organizate au efectuat, joi dimineață, 43 de percheziții la toate punctele de lucru ale societăților Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, Restaurante Tratoria Il Calcio SRL, Twins Downtown SRL, Twins Cafe SRL, Le Club Herăstrău SRL, Rubicon Floreasca SRL, care dețin localurile Chocolat, Tratoria Il Calcio, Fratelli, Le club etc, potrivit unor surse judiciare.

Patronii acestor localuri sunt suspectați că ar fi făcut evaziune prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ținerea unei evidențe contabile duble (una reală în care sunt evidențiate veniturile adevărate și una fictivă ce reflectă venituri diminuate și cheltuieli majorate).

Coordonatorii grupului sunt, potrivit surselor, Tudor – Mihai Constantinescu și cetățeanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociați la societățile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL.

În anul 2006 aceștia ar fi achiziționat, de la S.C. Solutions Center S.R.L. din Constanța, programul informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat.

Artizanii programului informatic de contabilitate ar fi comercializat și pus la dispoziție acest program, cu buna-știință, și altor societăți comerciale din piață, în aceleași scop al fraudării bugetului de stat.

În acest caz au fost emise 112 mandate de aducere.

Patronii localurilor care au folosit programul sunt suspectați de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fraudă informatică, toate în formă continuată.

Prejudiciul este estimat la 7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Tudor Constantinescu arăta joi, într-un comunicat, că vrea să îi asigure pe toți colaboratorii și clienții de corectitudinea și transparența care au stat la baza afacerii sale și că va colabora cu autoritățile pentru a-și demonstra nevinovăția.

„Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea și transparența care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii nouă ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari și devotați și prin multă creativitate, de la un restaurant și șapte angajați, la o echipă de peste 170 de oameni, în șase locații din București. Voi colabora cu autoritățile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăția. Îmi cer iertare clienților pentru expunerea la situația creată astăzi și vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălțimea așteptărilor și va mentine aceleași standarde ridicate în ceea ce privește produsele și serviciile oferite”, a spus Tudor Constantinescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman