Patru israelieni și trei români, printre care și un nepot al lui Gigi Becali, reținuți într-un dosar de recuperări de bani cu violență, lipsire de libertate, tâlhărie și șantaj

Patru israelieni și trei români, printre care și un nepot al lui Gigi Becali, reținuți într-un dosar de recuperări de bani cu violență, lipsire de libertate, tâlhărie și șantaj
Publicat: 09/10/2013, 10:34
Actualizat: 07/02/2019, 18:22

Procurorii DIICOT au audiat în acest caz 15 persoane, cetățeni israelieni și români, pe care le-au ridicat în urma unor percheziții la locuințele acestora din București și din localitățile Pantelimon, Voluntari, Măgurele și Roșu din județul Ilfov, precum și la sediul unui cabinet de avocatură.

La finalul audierilor au fost reținuți șapte dintre aceștia, procurorii urmând să ceară Curții de Apel București arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii DIICOT au emis ordonanțe de reținere pentru Shimon Efraim, Kastro Charli, Erlith Nehemia, Malka Zosef, Mihai Mila, Angela Olteanu și Florin Păun, potrivit unor surse judiciare.

În anchetă este vizat și Tolea Ciumac, însă acesta nu a fost găsit de procurori, au precizat sursele citate.

Printre cei care au fost audiați de procurori sunt și doi medici esteticieni originari din Israel, unul fiind victimă, iar celălalt instigator la fapte cu violență. Unul dintre cei doi medici ar fi apelat la membrii grupării pentru a recupera o sumă de bani de la colegul său, context în care acesta a fost victima unor violențe, fiind amenințat în 5 august, potrivit surselor citate.

De asemenea, în luna august, o altă persoană a depus plângere în care a arătat că, după o neînțelegere cu fostul partener de afaceri, a fost contactat de membrii grupării, pe care îi cunoștea și de care îi era frică. Acesta le-a spus anchetatorilor că le-a dat membrilor grupării o mașină, un ceas din aur și bani, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 100.000 de euro, au precizat sursele citate.

Tot în luna august, un bărbat a reclamat că, în martie, după ce a fost ademenit în locuința unuia dintre membrii grupării sub pretextul reparării unui sistem de supraveghere, a fost bătut și obligat să dea 40.000 de euro, au mai arătat sursele judiciare.

Ancheta procurorilor DIICOT vizează un grup infracțional organizat, constituit din 11 persoane, cetățeni israelieni si români, suspectate de infracțiuni de violență, respectiv lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie și șantaj.

Membrii grupării ar fi sechestrat mai multe persoane și, prin violență, amenințare și folosirea armelor de foc, au luat de la acestea bunuri de valoare sau le-au obligat să plătească sume importante în lei sau valută, susțin procurorii DIICOT.

În 4 iunie, una dintre victime a fost obligată să meargă împreună cu membrii grupării la sediul unui cabinet de avocatură și să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro, în baza căruia l-au pus apoi să le vireze 93.000 de euro, potrivit procurorilor.

Surse judiciare au precizat că patru israelieni au organizat gruparea infracțională care urmărea recuperarea de sume de bani prin fapte cu violență. În unele cazuri, israelienii cooptau, pentru recuperări de bani, și români.

Mihai Mila a primit, în februarie, o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane al lui Gigi Becali.

Tolea Ciumac, fost rugbist, de origine moldoveană, a fost condamnat definitiv, în martie 2009, la patru ani de închisoare cu executare, de magistrații instanței supreme, în dosarul în care a fost acuzat de tentativă de omor în urma unui scandal la un bar de noapte din Brașov.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?