Patru militari români, răniți în Afganistan. Leș: Informațiile legate de starea lor de sănătate sunt încurajatoare/ Mesajul președintelui Iohannis – LIVE

Patru militari români, răniți în Afganistan. Leș: Informațiile legate de starea lor de sănătate sunt încurajatoare/ Mesajul președintelui Iohannis - LIVE
Publicat: 13/04/2019, 19:12

UPDATE 19:10Dăncilă, despre cei patru militari răniți: Ne-am asigurat că primesc cele mai bune îngrijiri

Premierul Viorica Dăncilă a transmis sâmbătă seara că, împreună cu ministrul Apărării, s-a asigurat că cei patru militari români răniți în Afganistan primesc cele mai bune îngrijiri medicale.

„Sunt alături de militarii români răniți astăzi în misiunea din Afganistan, care și-au pus viețile în pericol luptând pentru menținerea păcii și securității internaționale. Împreună cu ministrul Apărării ne-am asigurat că eroii noștri primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Le doresc sănătate, putere și îi așteptăm cu bine acasă, alături de familiile și de camarazii lor. Mulțumesc încă o dată militarilor români pentru dedicarea, profesionalismul și patriotismul pe care le dovedesc în cadrul misiunilor la care participă alături de aliații noștri.”, a tranmis premierul Viorica Dăncilă.

UPDATE 17:00 Iohannis, mesaj pentru cei 4 militari români răniți în Afganistan: Le urez însănătoșire grabnică
Președintele Klaus Iohannis le-a urat „însănătoșire grabnică” militarilor români răniți în Afganistan, precizând că aceștia dau mereu dovadă de profesionalism și contribuie la menținerea păcii și securității internaționale, informează Administrația Prezidențială.
„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniți în timpul misiunii pe care o desfășoară în Afganistan. Le urez însănătoșire grabnică și multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice. De asemenea, familiilor militarilor noștri le transmit că sunt alături de ele și le asigur că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Militarii români dau dovadă întotdeauna de profesionalism, iar dedicarea cu care își desfășoară activitatea în teatrele de operații contribuie la menținerea păcii și securității internaționale”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat la Administrației Prezidențiale, remis, sâmbătă, MEDIAFAX.
UPDATE MApN: A fost constituită o comisie pentru a cerceta evenimentul în care au fost răniți militarii
Ministerul Apărării informează că a fost constituită o comisie pentru a cerceta circumstanțele producerii evenimentului din Afganistan, în urma căruia au fost răniți patru militari români, precizând că a fost avariat și vehiculul blindat în care se aflau soldații.
Cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei” răniți sâmbătă, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.
Militarii răniți în atac sunt plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea, informează reprezentanții Ministerului Apărării, printr-un comunicat de presă.
„În urma incidentului a rezultat și avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității”, mai arată sursa citată.

Știrea inițială:

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a precizat printr-un mesaj postat pe Facebook, că informațiile despre starea de sănătate a celor patru militari români răniți sâmbătă în Afganistan sunt încurajatoare și că este în permanență informat cu privire la evoluția acestora.

„Patru camarazi ai noștri au fost răniți în cursul acestei dimineți, în timpul unei misiuni, în teatrul de operații din #Afganistan. Aceștia au primit suportul medical de care au avut nevoie, au fost evacuați și transportați la spital, toți fiind conștienți. Informațiile legate de starea lor de sănătate sunt încurajatoare, sunt permanent informat asupra evoluției medicale și le sunt alături, lor și familiilor acestora”, a scris, pe Facebook, ministrul Apărării, Gabriel Leș.

„Patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, forțele americane acordându-le sprijin terestru și aerian. Cei patru militari în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

„În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă. Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora”, mai arată MApN.

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniți în timpul misiunii pe care o desfășoară în Afganistan. Le urez însănătoșire grabnică și multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice. De asemenea, familiilor militarilor noștri le transmit că sunt alături de ele și le asigur că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Militarii români dau dovadă întotdeauna de profesionalism, iar dedicarea cu care își desfășoară activitatea în teatrele de operații contribuie la menținerea păcii și securității internaționale”, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat la Administrației Prezidențiale, remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Postarea Andreei Bostanică care a strâns peste 1 milion de like-uri. Artista a primit numeroase...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni