Gândul
  • Publicat:
Știri

Patru români veniți din Italia intră în carantină la Constanța/ Cum s-a pregătit orașul-port pentru izolarea unui posibil focar

Patru români veniți din Italia intră în carantină la Constanța/ Cum s-a pregătit orașul-port pentru izolarea unui posibil focar

Patru români care s-au întors din Italia au intrat în carantină, luni, după ce s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și au fost testați pentru coronavirus. În județul Constanța au fost amenajate 4 centre de carantină unde vor fi duse persoanele care au intrat în contact cu bolnavi infectați cu coronavirus sau care vin din zonele de risc, au mai anunțat autoritățile.

Cei patru cetățeni români care s-au întors din Italia au mers la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și au fost testați pentru coronavirus. Persoanele nu prezentau simptome în momentul în care s-au dus la spital, însă vor sta izolate la domiciliu timp de 48 de ore, până când vor veni rezultatele analizelor.

Până în prezent, în județul Constanța nu există niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus, au anunțat luni reprezentanții Primăriei Constanța, însă instituțiile iau măsuri de prevenire.

Astfel, a fost constituit, luni, la Constanța un grup de lucru care va coordona măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, COVID-19. Din această celulă fac parte Primăria Constanța, reprezentanți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, ai Direcției Generale de Asistență Socială, ai Direcției Administrative, ai CT Bus, societatea de transport public, și ai Poliției Locale Constanța.

În oraș au fost sporite măsurile de prevenție. Reprezentanții Primăriei au anunțat că directorii grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Constanța au fost rugați să-și refacă stocurile cu dezinfectanți și produse de curățenie, a mai anunțat sursa citată. La fel se întâmplă și în sediile primăriei, unde vin mulți oameni. Acestea vor fi dotate cu dispensere ce conțin substanțe dezinfectante pentru a evita răspândirea bolilor virale.

De asemenea, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța va fi unul dintre cele cinci centre de la nivel național care vor primi pacienți infectați cu noul virus. Conform surselor consultate de Mediafax, în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța există în acest moment 20 de kituri de depistare a coronavirusului.

De asemenea, luni seară va avea loc o ședință la Instituția Prefectului în care se vor stabili măsurile care urmează a fi luate pentru prevenția răspândirii noului virus.

„În acest sens, analizăm mai multe locuri probabile pentru organizarea de spații de carantinare, în județul Constanța, dar facem și o evaluare a resursei umane care poate contribui activ (medici, asistente), pentru zonele de frontieră”, a transmis George Niculescu, prefectul județului Constanța.

Inchide